Tampere jääkiekon MM-kisojen pääareena 2022

Tampereen Kanneksi nimetyn uuden areenan on tarkoitus valmistua ensi vuoden jälkipuoliskolla. Kuvassa Kalervo Kummola (vas.), Tampereen pormestari Lauri Lyly, SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen ja MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

STT

Suomen Jääkiekkoliitto julkisti maanantaina MM-kisojen 2022 pääareenaksi syksyllä 2021 valmistuvan Tampereen uuden suurhallin. Näin Suomi pelaa kaikki omat ottelunsa MM-kisoissa Tampereella. Toisen alkulohkon lisäksi hallissa pelataan kaksi puolivälierää, välierät sekä mitaliottelut.

Vuoden 2022 MM-kisat pelataan 13.–29. toukokuuta.

–  Julkistamme toisen kisakaupungin syksyllä. Vaihtoehtoja on vielä useita, sillä suunnitteilla on useita hallihankkeita. Tarjoukset ovat Helsingistä, Turusta ja Jyväskylästä, sanoi kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen.

<story-element type="paragraph"> Lohkojako päätetään vuoden 2021 kisojen jälkeen

Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola iloitsi jääkiekon paluusta Suomen jääkiekkoilun syntysijoille.

–  Tampere järjesti yksin ensimmäiset MM-kisamme 1965. Vielä 1982 olimme tasavertaisia Helsingin kanssa, sen jälkeen sai tapella, että saimme 1991, 1997 ja 2003 otteluita tännekin. Nyt vuonna 2022 olemme pääjärjestäjä, Kummola sanoi.

Vuoden 1965 jälkeen vuoden 1974 kisat olivat vain Helsingissä, 1982 Tampereella ja Helsingissä. Kolmissa seuraavissa oli kolme isäntäkaupunkia. Vuosina 2012 ja 2013 Helsinki jakoi kisat Tukholman kanssa. Ensi keväänä pelataan Sveitsissä.

Vuoden 2022 kisojen lohkojako päätetään Latviassa ja Valko-Venäjällä vuonna 2021 pelattavien kisojen jälkeen.

–  Sisäministeriöön voi jo esittää toiveen, että MM-kisojen pääsylippu olisi samalla viisumi Suomeen. Vastaava käytäntö oli Valko-Venäjän kisoissa 2014. Missä Venäjä sitten pelaakaan, niin Pietarin alueelta saapuisi suuri määrä kisaturisteja Suomeen, Kummola sanoi.

IIHF:n tuoreen päätöksen mukaan MM-kisat pelataan jatkossa 26 metriä leveässä kaukalossa. Tampereella on valmiudet rakentaa kaukalo 26 ja 28 metrin levyiseksi.

Rakentamisesta vastaavan SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen iloitsi Jääkiekkoliiton päätöksestä.

–  Työ etenee hyvää tahtia. Juhannuksena teemme 26 tunnin työvuoron, kun junaliikennettä ei ole. Jääkiekossa kapasiteetti on 13 000 katsojaa. Pääsyliput tarkistetaan vasta ylätasanteella, eli hallin ensimmäinen kerros on tapahtumien aikaan avoin kaikille kävijöille, Nieminen sanoi.

--------------------------------------------------

Korjattu aiempaa uutista klo 12.38: Areenan on määrä valmistua 2021, ei ensi vuonna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut