Kalle Rovanperälle kolmas luokkavoitto putkeen

Tavoite on aina olla ensimmäisenä maalissa, Rovanperä napautti. LEHTIKUVA / HANNU RAINAMO

STT

Skodan tehdastallin nuori suomalaistähti Kalle Rovanperä tyylitteli kolmanteen perättäiseen voittoon WRC2 Pro -luokassa. Sardinian rallissa ykköstila tuli 24,6 sekunnin turvin ennen tallikaveri Jan Kopeckya.

–  Tavoite on aina olla ensimmäisenä maalissa. Nyt se on onnistunut kolme kertaa, mutta toivottavasti tulee vielä neljäskin putkeen, 18-vuotias teinitähti napautti.

–  Tulos oli ihan hyvä ja juuri sitä, mitä tarvitsimme. Viikonloppu ei silti ollut paras mahdollinen. Autosta löydettiin monta parannuskohdetta, mutta se on ihan normaalia, kun tämä oli vasta toinen kisa uudella autolla, yleiskilpailussa yhdeksänneksi yltänyt Rovanperä jatkoi.

Sardinian voitto ei tullut helpolla. Perjantaina Fabia R5:n uuden kehitysversion säädöt olivat hukassa. Rovanperä löysi myös ajostaan parannettavaa.

–  Tämä oli paljon vaikeampi ralli lähteä ensikertalaisena kuin mikään muu sorakisa. Hieman pätkien liukkaus yllätti sekä minut että tiimin. Ajaminen oli hankalaa, kun auton säädöt olivat aluksi pielessä, Rovanperä totesi.

Rovanperä johtaa WRC2 Pro -luokan MM-sarjaa 13 pisteen turvin ennen Citroenin Mads Östbergia. Seuraava MM-ralli ajetaan Suomessa, jossa suomalaisnuorukainen on jälleen luokkansa ennakkosuosikki.

–  Ajetaan kaksi päivää testiä Suomen rallia varten. Toivottavasti saadaan varma tieto, että on ainakin enemmän pitoa kuin täällä. MM-sarjassa tilanne näyttää nyt siltä, miltä pitääkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.