Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

JYP julkaisi kuvan kultavalmentaja Jukka Jalosesta 34 vuoden takaa – fani huomasi häkellyttävän yhdennäköisyyden: vertaa itse!

Mestarivalmentaja Jukka Jalonen. Mikko Stig

Eriikka Hienola

Kultaleijonien juhlahumun jälkimainingeissa Jyväskylän JYP kaivoi arkistoistaan herkullista kuvamateriaalia. Kuva on JYPin kausikirjasta 1985–1986, ja kuvassa komeilee tuolloin SM-liigaan JyP HT:tä nostamassa ollut puolustaja Jukka Jalonen, 22.

Kausi 85–86 oli Jaloselle ensimmäinen pääsarjatasolla – ja myös viimeinen. Hänen liigauransa kesti kaksi ottelua tehoin 0+0.

Mutta kuten JYP Facebook-sivullaan kertoo, "jokainen aloittaa aina jostakin". Lyhyt pelaajaura toimi pontimena Jalosen valmentajauralle, ja sittemmin hän on valmentanut kotimaisessa liigassa Ilvestä, Lukkoa ja HPK:ta, joista viimeisimmästä hän valmensi joukkueensa Suomen mestaruuteen. Päävalmentajan meriittilistalta löytyvät nyt myös kaksi maailmanmestaruutta sekä alle 20-vuotiaiden kiekkomestaruus.

Jyväskylässä Jukka Jalonen opiskeli liikuntatieteellisessä tiedekunnassa ja valmistui vuonna 1988 liikuntatieteiden maisteriksi.

"Jokainen aloittaa aina jostakin. Näin myös Suomen kautta aikain menestynein maajoukkuevalmentaja Jukka Jalonen", JYP kirjoitti helatorstaina Facebookissaan.

Kun tarkkaan katsoo, Jalonen on tunnistettavissa kuvasta mainiosti. Mitä pidempään kuvaa katsoo, saattaa kuvasta olla löydettävissä myös yhdennäköisyyttä erään liigapelaajan kanssa.

"Onpas nuori jukka kovasti Lennu Petrellin näkönen", kuvaa kommentoinut fani huomauttaa.

Onko tässä perää? Vertaa tästä itse!

Kuvassa vasemmalla on Lennart Petrell kuvattuna marraskuussa 2012.

Petrell on edustanut HIFK:ta koko liigauransa. Hänen liigauransa alkoi kaudella 2003–2004 – ja se jatkuu edelleen, nyt kapteenin C rinnassaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut