Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Leijonat palasi kotimaahan rennoissa tunnelmissa – katso kuvat

Kapteeni Marko Anttila tuuletti pojan kanssa heti koneesta laskeuduttuaan. Mikko Stig / Lehtikuva

STT

Leijonat ryhmittyi Helsinki-Vantaan lentokentällä rentoon yhteiskuvaan, kun Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela otti jääkiekon maailmanmestarit vastaan kotimaan kamaralla. Leijonat palasi iltapäivällä kotimaahan Slovakian Bratislavasta runsaat puolitoista tuntia aikataulusta myöhässä.

– Meillä on takana Suomi-kiekon ja koko suomalaisen urheilun historiaan kirjoitettava MM-turnaus. Kukaan meistä ei osannut ennustaa, että J-kirjain kasvaa näin isoksi. Joukkue johdatti teidät maailmanmestareiksi, Nummela sanoi.

Nummela iloitsi siitä, että Leijonat noudatti niin vahvasti Jääkiekkoliiton maajoukkueiden tunnuslausetta "Leijona rinnassa, leijona sydämessä".

 

 

Vielä isommaksi tunnuslauseeksi kisojen edetessä nousi "Löikö Mörkö sisään", jota joukkue huusi kuorossa. Kapteeni Marko Anttilan Mörkö-lempinimi on ollut jääkiekkofanien ja monien muidenkin suomalaisten huulilla turnauksen edetessä.

Anttila teki finaalissa kaksi maalia ratkaistuaan sitä ennen välierän Venäjää vastaan ja vietyään maalillaan Leijonat jatkoerään Tre Kronoria vastaan.

Urheilusta vastaavan ministerin tehtävät piakkoin lopettava Sampo Terho (sin.) kukitti vastaanottoseremoniassa Anttilan ja päävalmentaja Jukka Jalosen.

– Kun päästiin kotimaan kamaralla, alkoi kolahtaa, miten paljon tämä suomalaisiin vaikutti, toisen kerran miehet maailmanmestareiksi valmentanut Jalonen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Jalonen luotsasi Leijonia myös 2011, kun Bratislava oli edellisen kerran Suomen mestaruuden näyttämönä. Silloin joukkue oli juhlinnan väsyttämä kotimaahan palatessaan, mutta tällä kertaa reissusta kotiutui reipashenkisempi porukka.

 

 

Kesken jääkiekon MM-kisojen loukkaantunut Eetu Luostarinen sai mitalinsa vasta Helsinki-Vantaalla, koska hän tuli polvivamman takia Suomeen ennen mestaruuden varmistumista.

Hyökkääjä Luostarinen loukkaantui Kosicessa alkusarjan ottelussa Britanniaa vastaan.

Luostarinen sai mitalinsa kapteeni Anttilalta. Mitalin kantoi koti-Suomeen nuori hyökkääjätähti Kaapo Kakko.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut