Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Leijonien mestaruusjuhla Kaisaniemen puistossa Helsingissä alkaa kello 18 – kultasankareita odotetaan paikalle hieman myöhemmin

Leijonakapteeni Marko "Mörkö" Anttila matkalla kohti kotimaata. Jussi Nukari / Lehtikuva

STT

Jääkiekon maailmanmestaruuden saavuttaneen Suomen miesten maajoukkueen kunniaksi järjestettävä kultajuhla pidetään tänään kello 18 alkaen Kaisaniemen puistossa Helsingissä. Kultaleijonien odotetaan saapuvan paikalle kello 19 ja 19.30 välillä.

Järjestäjä toivoo, että yleisö saapuu paikalle jalan tai julkisilla kulkuneuvoilla ja mahdollisimman lähellä tapahtuman alkua, koska Kaisaniemessä on vielä käynnissä edellisen tapahtuman purkutyöt.

Kansanjuhlassa muistetaan myös kauden muita menestyneitä maajoukkueita. Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue saavutti MM-kultaa, alle 18-vuotiaat tytöt MM-pronssia ja naisten maajoukkue MM-hopeaa. Miesten maajoukkueen pelaajien lisäksi paikalla on myös muiden Suomen mitalistijoukkueiden pelaajia.

Suomeen palaavia Leijonia juhlitaan tänään monella tapaa.

Leijonat Slovakian Bratislavasta Suomeen tuovan Finnairin koneen oli määrä saapua Helsinki-Vantaalle kello 14. Nyt koneen odotetaan laskeutuvan Helsinki-Vantaalle aikataulustaan noin kaksi tuntia myöhässä. Kultamitalijoukkuetta saattavat Hawk-harjoitushävittäjät, Ilmavoimat kertoo Twitterissä.

Saapumisen yhteydessä järjestetään virallinen onnitteluseremonia.

Lentokentällä Helsinki-Vantaa järjestää pelaajien kunniaksi lentokoneen vesisuihkutervehdyksen.

Leijonat saapuvat laskeuduttuaan Helsinki-Vantaan lentoaseman VIP-puolelle eikä heitä voi tavata lentoaseman terminaaleissa. Asiasta kertovat Itä-Uudenmaan poliisi ja Helsinki-Vantaan lentoasema Twitter-tileillään.

Helsingissä soitetaan tänään iltapäivällä kirkkojen kelloja kultaa voittaneiden Leijonien kunniaksi. Kellot soivat samaan aikaan kun Leijonien lentokone laskeutuu kotimaan kamaralle.

Haagan seurakunnassa Huopalahden kirkonkellot soivat jo viime yönä pelin loppuvihellyksen jälkeen. Maanantaina myös muiden seurakuntien kirkkoherrat päättivät, että kellot soivat kirkoissa.

Kirkonkelloja soitetaan yleensä jumalanpalvelusten alkamisen merkiksi sekä vihkimisen tai hautajaisten yhteydessä.

Tämän kevään MM-kultajuhlien trendisanaksi on noussut kapteeni Marko Anttilaan viittaava Mörkö. DJ ILGin kappale Löikö Mörkö sisään? feat. Antero Mertaranta on parissa päivässä noussut jääkiekon MM-kisojen kannatusbiisiksi.

Artistivieraista mukana juhlassa ovat muun muassa Paula Vesala, Samuli Edelmann, Teflon Brothers ja JVG.

Myös muita eleitä riittää. Aamulehti uutisoi, että Lempäälän jäähallin nimi muutettiin Mörkö-areenaksi reilun kuukauden ajaksi.

Yle uutisoi, että mörkömukit ovat olleet Arabian verkkokaupan myydyin tuote sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Ilmasotavoimat twiittasi, että Ilmasotakoululla päästään nauttimaan Luonetjärven sotilaskodin leipurien tekemiä Mörkö-munkkeja.

Myös Posti innostui ja kertoi Twitter-tilillään julkaisevansa uuden Mörkö-aiheisen muumipostimerkin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut