Keskeyttänyt Rovanperä sortui jälleen virheeseen – "Pitäisi päästä maaliin asti"

LKS 20190329 Rallikuljettaja Kalle Rovanperä testiajoissa Jämsässä 23. heinäkuuta 2018. Ensi torstaina alkaa Jyväskylän MM-rallit. LEHTIKUVA / HANNU RAINAMO \\Instructions: Urheilu-uutiset, stt 259, Rovanperän säädöt pielessä Korsikalla - "Oli törkeän vaikea ajaa". Hannu Rainamo

Aki Hietavala / STT

Yksityistallin Skodalla Korsikan MM-rallissa kilpaillut Kalle Rovanperä joutui keskeyttämään kilpailun lauantain aamupäivän lenkin viimeisellä erikoiskokeella. Suomalaisnuorukainen keskeytti ulosajoon WRC2 Pro -luokan kärkipaikalta.

– Se oli ihan normaali vasemmalle kääntyvä mutka. Tultiin siihen normaalia vauhtia, ja meillä oli kyllä nuotissa, että siinä on likaa. Se oli silti paljon liukkaampi, mitä ajattelimme. Pitää tarkistaa videolta, miksi mentiin niin helposti pihalle, Rovanperä jutteli.

Hän ei pysty jatkamaan kisaa sunnuntaina Ralli2-säännön turvin, koska Skoda Fabian turvakaari sai kolhun.

– Turvakaariin tuli sen verran iskua, että ei voida jatkaa. Se törmäyskohta oli niin terävä. Auton voisi varmasti korjata, mutta eivät ne anna minun jatkaa.

Teinitähden kausi on alkanut mollivoittoisesti. Monte Carlossa Rovanperä ajoi ulos jo avauspätkällä, ja Ruotsissa lumipenkassa vierähti niin ikään aikaa liian paljon.

– Vauhti on ollut ihan okei, mutta se ei enää riitä. Pitäisi päästä myös maaliin. Otetaan tästäkin rallista kuitenkin kaikki kokemus matkaan, Rovanperä summasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.