Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskyläläisellä Veini Vehviläisellä uskomaton debyytti A-maajoukkueessa: Kaksi nollapeliä – "Täällä kaverit ovat vähän taitavampia ja nopeampia"

Palokan Kiekon kasvatti, 21-vuotias jääkiekkomaalivahti Veini Vehviläinenpiti Suomen maalin puhtaana kuuden erän ajan viikonlopun Karjala-turnauksessa Helsingissä. Lauantaina hän pohjusti nollapelillään Suomen 3–0-voiton, kun Suomi kohtasi Tshekin.

Tänään sunnuntaina Vehviläinen piti maalinsa puhtaana Ruotsia vastaan, kun Suomi voitti jälleen lukemin 3–0.

– Siellä oli ratkaisevia torjuntoja ainakin 5-6, kehui Ylen asiantuntijakommentaattori Hannu Jortikka Vehviläistä pian ottelun päättymisen jälkeen.

Vehviläinen palkittiin myös sunnuntaina Suomen joukkueen parhaana pelaajana ottelussa Ruotsia vastaan.  Vehviläinen torjui ottelussa 22 kertaa.

Veini Vehviläinen itse oli ottelun jälkeisessä Ylen haastattelussa vaatimaton.

– Se tuntuu ihan jääkiekko-ottelulta, ei siinä sen kummempaa. Ihan mukava startti itselle. Joukkue puolusti hyvin ja pelattiin hyvää alivoimaa. Meillä peli parani turnauksen edetessä, hyvä, että saatiin palkinnoksi toinen puhdas peli, Vehviläinen kommentoi.

– Tulin tähän viikkoon aika avoimin mielin. Käytiin pelaamassa (Kärppien kanssa) Zürichissä CHL:ää ja siitä tulin suoraan tänne. Koitin huilailla ja saada energiat peleihin, siinä onnistuttiin hyvin.

Viikonlopun Karjala-turnaus oli Vehviläisen ensimmäinen miesten A-maajoukkueessa. Vehviläisen mielestä maajoukkuepeleissä ei ollut suurta eroa verrattuna liiga- tai CHL-peleihin.

– Mielestäni tuli saman verran hommia kuin Kärpissä. Ehkä täällä kaverit ovat vähän taitavampia ja nopeampia, laukaukset ovat pikkuisen laadukkaampia ja kovempia, ehkä joka asiassa on napsu lisää, kuvaili Vehviläinen.

Vehviläinen pelasi alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa vuosina 2016 ja 2017, joista ensimmäinen turnaus päättyi maailmanmestaruuteen.

Seuratasolla Vehviläinen on edustanut kaudesta 2017–2018 alkaen Oulun Kärppiä.