Raanta tylynä: "Ei tarvitse lukea lehdistä, että on Jumalan muuri -päivä"

Antti Raanta koki kovia avauserässä. Martti Kainulainen

Tapani Linna

Suomen maalilla USA:ta vastaan uransa toisen maaottelun pelannut Antti Raanta oli 4–1-tappion jälkeen tuimana ennen kaikkea itselleen. Leijona-vahti otti kolmannessa erässä nähdyt USA:n 2–1- ja 3–1-osumat täysin omaan piikkiinsä.

– Kolmannessa erässä pari nukahdusta itsellä, varsinkin se erän jälkimmäinen osuma. Siinä oli niin paljon aikaa, että olisi voinut tulla vaikka pari metriä vastaan ja sillä tavalla peittää sen laukauksen. Näitä sattuu näköjään paremmissakin piireissä, 21 torjuntaa kerännyt Raanta huokaili.

23-vuotiaan maalivahdin mielestä pieni vastoinkäyminen saattoi toisaalta olla jopa tervetullut asia hänelle henkilökohtaisesti.

– Ihan hyvä sinänsä tällainen ottelu, niin on ainakin jotain parannettavaa. Ei tarvitse lukea lehdistä, että on Jumalan muuri -päivä.

– Se on totta kai helpottavaakin. Kyllä näistä peleistä on kiva jäädä myös jotain käteenkin, jotta voi kehittää itseään. Ei tässä kuitenkaan ole kuin vasta 23-vuotta ikää mittarissa. Ei tämä nyt ihan niin helppoa voi ollakaan, mitä tulokset ovat näyttäneet. Paljon on vielä parannettavan varaa.

Myös USA:n päädyssä nähtiin kokematon maalivahti, kun John Gibson, 19, pelasi uransa ensimmäisen aikuisten maaottelunsa.

– Ihan hyvin äijä pelasi. Otti vielä tuohon kolmanteen erään komean kylkitorjunnankin, jolla oltaisiin saatu peli tasoihin. Hän otti silloin kiekkoja kiinni, kun veskarin piti pitää joukkuettaan pystyssä. Itse en pystynyt siihen.

Raanta sai ottelun avauserässä myös kovan tärskyn, kun Ryan Carter ajoi voimalla hänen päällensä.

– En ole koskaan noin kovaan tärskyyn joutunut. Tietää ainakin nyt, miltä pakeista tuntuu, kun ne maalin takana kikkailee.

– Vähän siinä päähän tietenkin osui, mutta onneksi meidän lääkäreillä on niin hyvät lääkkeet, että eiköhän tästä toivuta, Leijona-vahti heitti.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.