Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi ei muuta kuin jyrää – kansainliigan voittohurmos sai jatkoa

Suomen jalkapallomaajoukkueen unelmainen syksy sai loistojatkoa Tampereen yöhön kääntyneenä, kun Kreikka kaatui Kansojen liigan ottelussa puhtaasti, varmasti ja maukkaasti 2–0 Pyry Soirin ja Glen Kamaran maaleilla.

Suomi on voittanut kaikki neljä peliään liigassa ja on yhden varmistuspisteen päässä loppupeleistä.

Tasaista ja tiukkaa vääntöä ottelusta odotettiin, ja avauspuoliaika todisti ajatukset oikeiksi. Katsoi tilastoja miten päin vain, ne olivat osapuolilla lähestulkoon identtiset. Ja helpointa oli tolppien välissä: Lukas Hradecky ja Vassilis Barkas saivat kumpikin ainoan torjunnan poimimalla helpot nostopallot kouriinsa.

Avausnelivitosen tasaisuutta poikkeusti kuitenkin jakson kohauttavin hetki. Unkaria ja kahdesti Viroa voittomaaleilla tänä syksynä kouluttanut Teemu Pukki sai varsin vaarattoman oloisessa tilanteessa kolhua väännössä Kreikka-pakki Michalis Bakakisin kanssa, ja kuumavireinen hyökkääjä käveli turhautuneena vaihtoon.

Penkillä hoivattiin takareittä, ja Suomi oli menettänyt ainoan maalintekijänsä jo 12 minuutin jälkeen. Järkytys, vaan ei joukkueen musertava sellainen, kuten myöhemmin nähtiin.

Pukin korvannut Simon Skrabb täytti paikkaansa, eikä hän kuten muutkaan ollut sen kummemmassa helteessä viilenevässä Tampereen myöhäisillassa. Kreikan taitavuus pilkahti vain ajoittain, ja Suomen maalin puhtaus ylsi helposti jo seitsemään peräkkäiseen puoliaikaan.

Suomi iski toisella jaksolla

Toiselle puoliajalle tuli sitten Kreikankin osalta runkopelaajan puutetta, kun topparitähti Sokratis Papastathopoulos ei enää kentälle astellut. Liekö se sotkenut helleenejä, sillä hetimiten juhli Ratina?

Topparitähdistä se toinen eli Kostas Manolas sohi Skrabbin jalasta lähteneen pallon kantapäällään Soirille, ja viimeistely oli kuin Pukilla. Varpaista liikahti jälleen sentti lisää liigan jatkopelioven väliin, Soirin A-maajoukkueuran neljännellä maalilla. Pelejä on 24-vuotiaalla laitamiehellä vasta tusina.

Monesti Suomen joukkue olisi tässä vaiheessa vajunut pelkäämään ja ottamaan iskuja vastaan. Mutta vaikka Kreikkakin rakenteli jonkinnäköistä, oli Suomi kuitenkin huomattavasti lähempänä sinettiä: Joona Toivio hienolla vapaapotkulla, Robin Lod tolppasijoituksella ja Soiri siitä hukatulla paluupallopaikalla.

Hukatun paikan epätoivo haihtui nopeasti, sillä Suomen nykyjoukkue on jotain muuta. Peli oli hallussa, ja sen tiesivät pelaajatkin. Ja kun loppuun saatiin maalidebyytti, kruunasi se paitsi hienon pelin pelanneen Kamaran illan, myös koko joukkueen. Suomi osaa voittaa, totta se on.