Jyväskylän FC Blackbird voitti Kolmosen ja olisi noussut Palloliiton sarjoihin – seura kuitenkin päätti, ettei vastaanota Kakkosen sarjapaikkaa

Ensi kaudella jalkapallon Kakkosessa ei Keski-Suomesta luultavasti joukkuetta nähdä, ellei käy niin, että JJK putoaa Ykkösen tasolta alaspäin. FC Vaajakoski putoaa Kolmoseen jäätyään tällä kaudella Kakkosen A-lohkossa kolmen heikoimman joukkoon. FCV pelaa kauden viimeisen ottelunsa tänään Mikkelissä, mutta voittokaan ei enää sen sarjapaikkaa pelasta.Jyväskyläläinen FC Blackbird voitti Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen ja saavutti näin ollen sarjanousun Kakkoseen. Blackbirdin seurajohto on kuitenkin päättänyt, että se ei ota vastaan sarjapaikkaa Kakkosessa, vaan jatkaa pelaamista Kolmosen tasolla. Suurin syy päätökselle FC Blackbirdin managerina ja seurajohtajana toimivan Harri Huttusen mukaan on talous.- Kun otetaan huomioon pelimatkat, ottelujärjestelyt ja muut pakolliset kulut, olisi budjetti Kakkosessa reilusti yli 50 000 euroa. Se moninkertaistaisi budjetin verrattuna Kolmosessa pelaamiseen. Meidän paukut eivät siihen riitä, Huttunen laskee.Erityisen hankalalta sarjapaikan vastaanottaminen tuntui Palloliiton asettaman tiukan aikataulun vuoksi. FC Blackbirdin piti tehdä päätös mahdollisesta Kakkosessa pelaamisesta 1. lokakuuta eli ensi maanantaihin mennessä; käytännössä siis viikko Kolmosen kauden päättymisen jälkeen. - Emme me näillä aikatauluilla pysty budjettiasioita, pelaajamäärää ja muita sellaisia varmistamaan. Yritykset eivät tässä vaiheessa syksyä sitoudu meitä sponsoroimaan. Lisäksi yritykset vaativat, ymmärrettävästi tietenkin, sponsoroinnistaan vastikkeita, mutta näkyvyys Kakkosen sarjatasolla ei kuitenkaan ole kovin suurta, Huttunen näkee.- Tällä tasolla tämä on kuitenkin harrastus, eikä ammattilaisurheilua. Mieluummin taistellaan tulevaisuudessakin hyvillä mielin Kolmosen voitosta, kuin rämmitään Kakkosen hännillä, Huttunen lataa. ”Keskusteluja käytiin”Vuonna 1996 perustettu FC Blackbird pelasi Kakkosessa kaudet 2007-2010. Sen jälkeen joukkue on tahkonnut Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen lohkossa. Päätös ensi kauden sarjatasosta ei Huttusen mukaan ollut helppo. - Keskusteluja käytiin joukkueen kanssa avoimesti, suuntaan ja toiseen, Huttunen muotoilee.Moni pelaajista olisi halunnut lähteä kokeilemaan taitojaan Kolmosta kovemmalla sarjatasolla. Esiintyihän nytkin päättyneellä kaudella Blackbirdin riveissä monia erittäin taitavia pelimiehiä, kuten Veikkausliigaa Rovaniemen Palloseurassa aiemmin urallaan pelannut Olli Pöyliö sekä Kolmosen maalipörssin voittanut Valtteri Lohi. Huttunen vakuuttaa kuitenkin, että myös tulevaisuudessa Blackbird voi toimia potentiaalisena ponnahduslautana pelaajille, jotka haluavat urallaan eteenpäin.- Meidän seuran taustaporukasta monella, kuten puheenjohtaja Nellu Petresculla, on yhteyksiä runsaasti jalkapallopiireissä. Halukkaille kyllä saadaan järjestettyä näytönpaikkoja kovista seuroista. Kiinnostusta meidän seuraa kohtaan löytyy ja uusia pelaajia FC Blackbirdiin tulossa. Lisäksi taustajoukkoja tulemme vahvistamaan joka tapauksessa, vaikka Kolmosessa jatketaan, Huttunen ilmoittaa.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 3 kk 15 € ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös katsoa muut edulliset tilausvaihtoehdot (esimerkiksi. 24 h digitilaus vain 2 €).

Tilaa tästä 3 kk 15 € Tilaa 24 h 2 € Olen jo tilaaja