Tänään Harjulla vietetään JyPK-päivää – Liigajoukkue saa vastaansa hallitsevan mestarin, reservijoukkue taistelee paikasta nousukarsintaan

JyPK pelaa tänään ensimmäisen kotiottelunsa naisten jalkapalloliigan ylemmässä loppusarjassa. Vieraakseen Harjun stadionille jyväskyläläiset saavat hallitsevan Suomen mestarin FC Hongan Espoosta. Yläloppusarja käynnistyi viime viikonloppuna jyväskyläläisittäin murheellisesti. JyPK hävisi Åland Unitedille Ahvenanmaalla numeroin 4-1. Tuossa ottelussa JyPK jäi takaa-ajajaksi jo ottelun kolmannella peliminuutilla. Toisella puoliajalla, ahvenanmaalaisten johtaessa 3-0, JyPK:lle lohdutusosuman iski Lavdije Begolli. Suurempaa kiriä JyPK ei kuitenkaan aikaiseksi saanut, vaan ottelun viimeisen maalin teki kotijoukkue Åland United.JyPK:n hyökkääjä Henna Honkanen näkee, että ottelu Ahvenanmaalla oli lopputulosta tasaisempi.– Tällä kaudella maalinteko on ollut meidän vahvuus, mutta Åland Unitedia vastaan ei oikein saatu paikoista sisään, vaikka laadukkaita maalipaikkoja rakennettiin melko paljon. Toisaalta meidän puolustuslinja ei ollut riittävän tiivis, ja vastustajakin sai paljon paikkoja. Niistä he viimeistelivät meitä tehokkaammin, Honkanen kertoo.Tappio Ahvenanmaalla tarkoitti, että mitalisijat mitä luultavimmin karkasivat JyPK:ltä. Kolmantena oleva PK-35 Vantaa on nyt yhdeksän pisteen päässä, kun otteluita yläloppusarjassa kullakin joukkueella on jäljellä neljä.– Mitali ei ole enää todellakaan omissa käsissä. Jokaista ottelua lähdetään kuitenkin voittamaan ja haastamaan muita sarjan kärkijoukkueita. Voitot vaativat sitä, että jokainen pelaaja onnistuu aivan taitojensa ylärajoilla. Nämä ottelut ovat myös hyvää oppia tulevaisuutta ajatellen, Honkanen tuumii lähtökohdista loppukauteen.Tänään vieraaksi saapuvan, neljäntenä sarjataulukossa olevan FC Hongan, JyPK voisi kenties vielä ohittaa. Ennen iltapäivän ottelua JyPK on viidentenä, seitsemän pistettä Honkaa perässä. Täydellisesti JyPK:n täytyy kuitenkin pelisuunnitelmassaan onnistua, jotta tuo ero kaventuisi. Sen osoittaa runkosarjan kohtaaminen heinäkuun lopussa Vaajakoskella, jolloin FC Honka haki JyPK:n kustannuksella vierasvoiton selkein lukemin 0-4.     – Honka on ollut meille hankala vastustaja. He haluavat ottaa pallonhallinnan. Me olemme fyysinen joukkue, mutta Honka osaa vältellä kamppailutilanteita, kalastella vapaapotkuja ja niin edelleen. Honka on myös joukkue, joka pystyy hyvin ottamaan huomioon vastustajien heikkoudet ja vahvuudet, tietää Honkanen.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 3 kk 15 € ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös katsoa muut edulliset tilausvaihtoehdot (esimerkiksi. 24 h digitilaus vain 2 €).

Tilaa tästä 3 kk 15 € Tilaa 24 h 2 € Olen jo tilaaja