Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jalkapallon maailmanmestaruus ratkeaa tänään

FIFA

STT

Kroatia ja Ranska kohtaavat tänään jalkapallon MM-finaalissa Moskovassa.

Kroatialle MM-finaali on historian ensimmäinen. Ranskan toistaiseksi ainoa maailmanmestaruus on 20 vuoden takaa kotikisoista.

Ranskan päävalmentajasta Didier Deschampsista voi tulla historian kolmas mies, joka voittaa maailmanmestaruuden pelaajana ja valmentajana. Aiemmin saavutuksessa ovat onnistuneet brasilialainen Mario Zagallo ja saksalainen Franz Beckenbauer.

Katsomossa paljon tuttuja kasvoja

Jalkapallofinaalia seuraa paikan päällä Venäjän presidentti Vladimir Putin. Putinin lisäksi Moskovan stadionille suuntaa moni kansainvälisesti tunnettu kasvo.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron piipahti välierän jälkeen kotimaassaan juhlistamassa kansallispäivää, mutta saapuu jälleen kannustamaan omiaan. Myös Kroatian presidentti Kolinda Grabar-Kitarovic lensi Moskovaan jännittämään, voittaako maa ensimmäisen maailmanmestaruutensa.

Seuraavaa jalkapallon MM-kisojen järjestäjämaata Qataria edustaa emiiri Tamim bin Hamad Al Thani.

Rolling Stonesin laulaja Mick Jagger on bongattu MM-katsomosta aiemminkin, ja hänet nähdään myös MM-finaalissa.

Jo pikajuoksijan uransa päättänyt ja sittemmin jalkapalloakin kokeillut Usain Bolt aikoo niin ikään nauttia maailman parhaasta jalkapallosta paikan päällä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut