Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Saksalaislegenda Klinsmann Englannin pelaajille: "Olkaa keitä olette ja ylpeitä siitä"

STT

Saksan jalkapallomaajoukkueen entisellä maalitykillä ja entisellä päävalmentajalla Jürgen Klinsmannilla on selkeä ohje Englannille keskiviikon MM-välierään.

– Teidän ei tarvitse pelata kuin Brasilia tai muut joukkueet, joilla on erilainen jalkapalloperintö ja lähestymistapa peliin. Olkaa keitä olette ja ylpeitä siitä, BBC:n kolumnistina vieraillut Klinsmann tuumi lehden verkkosivuilla.

Englanti kohtaa keskiviikkona Kroatian ja pelaa MM-välierässä 28 vuoden tauon jälkeen. EM-välierässä Englanti pelasi viimeksi 22 vuotta sitten. Nuo ottelut päättyivät Klinsmannin puolen voittoon.

Vuonna 1990 Klinsmann raatoi Länsi-Saksan hyökkäyksessä englantilaisten kiusana, mutta kuusi vuotta myöhemmin hän oli sivussa Saksan kokoonpanosta EM-välierässä. Kummatkin kisat päättyivät lopulta saksalaisten mestaruusjuhliin.

Klinsmann toimi Saksan päävalmentajana vuosina 2004–2006. Hän otti joukkueen vastuulleen pieleen menneiden vuoden 2004 EM-kilpailujen jälkeen. Kaksi vuotta myöhemmin nuori saksalaisjoukkue eteni MM-kotikisoissa välieriin saakka ja ilahdutti raikkaalla peli-ilmeellään.

– Näen Englannin joukkueessa yhtäläisyyksiä valmentamaani Saksan maajoukkueeseen. Hekin ovat sytyttäneet yleisönsä, ja pelaajat ovat samanikäisiä kuin mitä joukkueemme pelaajat olivat, Klinsmann kirjoitti.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut