Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Griezmann yrittää pyristellä pois kummisetä Godinin vartioinnista –  "Diego on mahtava ystävä"

Uruguayn puolustaja Diego Godin (kuvassa) tuntee ystävänsä, Ranskan Antoine Griezmannin metkut. LEHTIKUVA/AFP

STT

Ranskaa sopi odottaa jalkapallon MM-kilpailujen puolivälieriin, mutta Uruguayn pääsemistä sinne voi pitää pienenä yllätyksenä. Uruguay raivasi neljännesvälierässä tieltään Portugalin, kun se piti kurissa Portugalin Cristiano Ronaldon.

Perjantainen vastustaja Ranska ei ole samassa määrin yhden pelaajan joukkue kuin mitä Portugali oli. Silti Ranska odottaa onnistumisia hyökkäyksensä ykkösnimiltä Kylian Mbappelta ja Antoine Griezmannilta.

–  Ei pidä luulla, että hänet päästetään pelaamaan samalla tavalla puolivälierässä, Griezmann viittaa Mbappen Argentiinalta saamaan tilaan.

–  Uruguaylaiset ovat varmasti katsoneet ottelun, ja heillä on tapansa puolustaa. Se riippuu meistä, kuinka saamme pelattua Mbappen hyviin paikkoihin, Griezmann jatkoi.

Mbappe teki neljännesvälierässä kaksi maalia. Hän on viimeistään nyt merkitty mies. Samaa voi sanoa kahden vuoden takaisten EM-kilpailujen maalikuninkaasta Griezmannista.

"Hän sanoo olevansa uruguaylainen"

Uruguayn pelaajista ainakin kaksi tuntevat Griezmannin metkut erittäin tarkasti. Puolustajat Diego Godin ja Jose Maria Gimenez pelaavat Griezmannin joukkuetovereina Atletico Madridissa. Griezmann odottaa erityisesti Mia-tyttärensä kummisedän Godinin kohtaamista.

–  Diego on mahtava ystävä. Madridissa olen hänen kanssaan tekemisissä päivittäin. Tästä tulee tunteikas ottelu, Griezmann ennakoi.

Griezmann tuntee muitakin uruguaylaisia. Hän pelasi Martin Lasarten komennossa Real Sociedadissa ja siellä pelasi Carlos Bueno. Atleticossa hän tutustui viimein Godiniin.

–  Hän sanoo olevansa uruguaylainen. Hän vietti paljon aikaa Lasarten kanssa ja on aina ollut uruguaylaisten pelaajien ympäröimänä. Hän pitää meistä ja tavoistamme, Godin viittasi Griezmanniin.

Uruguaylle huolta aiheuttaa hyökkääjä Edinson Cavanin loukkaantuminen. Cavani teki neljännesvälierässä kaksi maalia eikä pelikunnosta ole takeita.

Uruguay voitti MM-puolivälierän edellisen kerran 2010 ja Ranska 2006. Ranska voitti maailmanmestaruuden 1998, mutta Uruguayn mestaruudet ovat vuosilta 1930 ja 1950.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut