Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Saksan valmentaja: Meidän on oltava oman kohtalomme herroja

FIFA

STT

Saksan jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Joachim Löw toivoo, että hallitseva maailmanmestari "on oman kohtalonsa herra" F-alkulohkon pelit päättävässä Etelä-Korean kohtaamisessa. Kisat Meksiko-tappiolla avannut ja sen jälkeen Ruotsin viime hetkillä voittanut Saksa välttelee ensimmäistä karsiutumistaan MM-jatkopeleistä 80 vuoteen.

Saksa etenee lohkon kahden ja kisojen 16 parhaan joukkoon varmasti, jos se kukistaa Etelä-Korean vähintään kahdella maalilla. Kaikilla muilla tuloksilla jatkopaikka jää herran haltuun. Etelä-Korea on hävinnyt sekä Ruotsille että Meksikolle, mutta voi silti ängetä jatkopeleihin yllättämällä Saksan ja saamalla sopivaa tulosta Meksikon ja Ruotsin pelistä.

–  En osaa sanoa, mitkä ovat Etelä-Korean mahdollisuudet voittoon tässä pelissä. Enkä tiedä meidänkään mahdollisuuksia, Löw jutteli ottelun aattona.

–  Mutta sen on oltava selvää, mitä meiltä vaaditaan. Kaksi maalia enemmän kuin vastustaja, ja olemme jatkossa. Meidän on oltava oman kohtalomme herroja.

Saksalta puuttuu Ruotsia vastaan nenänsä murtanut keskikenttämies Sebastian Rudy, ja ulosajon kokenut toppari Jerome Boateng on pelikiellossa. Boatengin korvannee Mats Hummels, joka oli Ruotsia vastaan sivussa loukkaantumisen takia.

–  Mats voi pelata, hän on harjoitellut kaksi päivää ja saattaa olla mukana Koreaa vastaan, Löw vahvisti.

E-lohkossa jännittää toinen kisojen suosikeista, kun Brasilia hakee jatkopaikkaa Serbia-pelissä. Tasapelikin riittäisi Brasilialle, mutta tähänastiset esitykset kisoissa eivät ole oikein vakuuttaneet.

Oma osansa on joukkueen suurimmalla tähdellä. Maailman kallein jalkapalloilija Neymar teki maalin vaikeassa voitossa Costa Ricasta, mutta on ollut kaukana parhaastaan.

–  Neymar on toipumisvaiheessa, brassivalmentaja Tite muistuttaa kevään loukkaantumisen takia hukanneesta Neymarista.

–  Hän on lahjakas pelaaja, mutta ei normaalitasollaan. Ei hän pelaisi näin. Mutta ehkä hän on huippuiskussa nyt. Silti, meidän ei pitäisi asettaa koko vastuuta hänen harteilleen.

F-lohkon päätöspelit Etelä-Korea–Saksa ja Meksiko–Ruotsi alkavat kello 17.

E-lohkossa taistellaan jatkopaikoista kello 21 alkaen Serbia–Brasilian ohella pelissä Sveitsi–Costa Rica.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut