Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Saksa pelastui jo kerran – nyt valmiina toiseen

STT

Jalkapallon hallitseva maailmanmestari nousi juhannuslauantain iltana karsiutumisen kynnykseltä neljännesvälierien ovelle, kun turnauksensa Meksiko-tappiolla avannut Saksa voitti Ruotsin Toni Kroosin viime hetken maalilla. Saksa nousi näin Ruotsin kanssa tasoihin kolmeen pisteeseen F-alkulohkossa.

Mestareiden selviytymissuunnitelma tarvitsee toteutuakseen kuitenkin vielä onnistumista Etelä-Koreaa vastaan keskiviikon alkuillassa. Kuvio lohkossa on herkullinen, sillä kaikilla neljällä – nollan pisteen Etelä-Korea mukaan lukien – on vielä sauma jatkopaikkaan.

Saksa varmistaa jatkopaikan, jos se voittaa Etelä-Korean vähintään kahdella maalilla. Korealaisilla on toiveena voitto Saksasta, Ruotsin tappio Meksikolle sekä lopulta parempi maaliero kuin Saksalla ja Ruotsilla.

–  Meksiko-tappiosta on puhuttu jo tarpeeksi. Nyt meidän on tehtävä velvollisuutemme ja voitettava, mieluummin vielä selvästi, Marco Reus tiivistää saksalaistunnelmat painepelin alla.

Etelä-Korea ei kuitenkaan antaudu, ainakaan helpolla.

–  Saksa tulee varmasti vauhdilla ja yrittää maaleja. Se voi avata meille tilaa heidän puolustukseensa. Vastahyökkäykset on hyödynnettävä, pohtii keskikentän Ju Se-jong.

Molemmat pelinsä voittaneella Meksikolla on jo toinen jalka pudotuspeleissä. Sen on kuitenkin pidettävä Ruotsi aisoissa, jotta ei joudu maalieroräknäilyyn tasapisteissä Saksan ja Ruotsin kanssa.

–  Tämä joukkue on kokenut paljon. Kuulimme turnausta ennen kritiikkiä yllin kyllin, ja olemme henkisesti vahvoja, meksikolaismaalivahti Guillermo Ochoa muistuttaa.

"Elämässä mikään ei ole mahdotonta"

MM-suosikeista myös Brasilia saa vielä jännittää. Sveitsin kanssa tasapeliin jäänyt ja Costa Rican loppuhetkillä voittanut "Selecao" on kuitenkin jatkossa, jos Serbia ei voita sitä E-lohkon päätöskierroksella myöhään keskiviikkona.

–  Vastustajamme valmistautuvat hyvin neutralisoidakseen meidät. Luomme kuitenkin paikkoja, joko professorin (valmentaja Titen) suunnitelmilla tai improvisaatiolla, brassipuolustaja Fagner ennakoi.

–  Teemme kaikkemme. Elämässä mikään ei ole mahdotonta, Serbian valmentaja Mladen Krstajic puolestaan uskoo.

Brasilian kanssa neljässä pisteessä olevalle Sveitsille riittää tasapeli jatkosaumansa jo menettänyttä Costa Ricaa vastaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut