Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Atletico ja Marseille haluavat Eurooppa-liigan ykköseksi

Espanjalaisjoukkue lähtee Eurooppa-liigan finaaliin voittajasuosikkina.

Tapio Keskitalo / STT

Yksi ottelu voi pelastaa kaudesta paljon. Näin voi tiivistää jalkapallon Eurooppa-liigan finaalin merkityksen Atletico Madridille ja Marseillelle.

Joukkueet kohtaavat Lyonissa pelattavassa loppuottelussa keskiviikkona, ja Atletico suuntaa kamppailuun suosikkina. Sen kausi ei ole ollut kotimaan liigassa huono, sillä joukkue on ennen päätöskierrosta toisena. Espanjan mestaruus on kuitenkin mennyt jo aikoja sitten Barcelonalle, ja Mestarien liiga oli Atleticolle suuri pettymys. Joukkue jämähti ykkösturnauksessa alkulohkoon, joten sen tämän kauden euro-onnistuminen riippuu pitkälti keskiviikon tuloksesta.

Kotimaan mestaruus karkasi myös Marseillen näpeistä useita kierroksia ennen Ranskan liigan päätöstä. Joukkue on ennen päätöskierrosta neljäntenä, ja ensi kauden Mestarien liigan paikka on vaarassa haihtua ilmaan.

Eurooppa-liigan voitto tuo Mestarien liigan paikan, mikä on nostanut turnauksen arvoa viime vuosina. Siitä huolimatta Eurooppa-liiga on jalkapallohierarkiassa selvästi Mestarien liigan takana kakkosena.

– Näiden isojen otteluiden takia jalkapalloa pelataan. Kyseessä ei ole normaali ottelu. Tässä on samaa kuin vuoden 2016 EM-kisoissa, kun pelasimme kotonamme. Pystymme tuntemaan ranskalaisten intohimon, Marseillen tähtipelaaja Dimitri Payet vakuutti Euroopan jalkapalloliitto Uefalle.

Payet oli mukana Ranskan joukkueessa EM-kotikisoissa, joissa maa sijoittui toiseksi.

Marseillen kannattajien uskotaan matkustavan joukolla Lyoniin, mikä tuo myös turvallisuushuolia, sillä kaikkien Marseillen ja Lyonin kannattajien välit eivät ole lämpimät.

ManU hallitseva voittaja

Atletico eteni finaaliin pudottamalla välierissä Arsenalin ja Marseille Salzburgin. Mikäli Atletico nappaa finaalivoiton, se jatkaa espanjalaisseurojen voittokulkua Eurooppa-liigassa. Viime kaudella turnauksen paras oli Manchester United, mutta kolme sitä edellistä ykkössijaa meni Sevillalle.

Mestarien liigassa Barcelona ja Real Madrid ovat juhlineet ykkössijaa neljällä viime kaudella, joten eurooppalainen jalkapallovaltikka on ollut tukevasti espanjalaisseuroilla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut