Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kulttuurivaikuttaja Erkki Fredrikson kritisoi Hippos-hanketta: Nyt ollaan panostamassa suuren yleisön istumaviihteeseen

Kuka tietää, mitkä lajit kiinnostavat 20 vuoden kuluttua, Fredrikson muistuttaa.

Erkki Fredrikson. Tiina Mutila

Juho Hämäläinen

Jyväskyläläinen kulttuurivaikuttaja, Keski-Suomen museon intendentin tehtävästä vuonna 2015 eläkkeelle jäänyt Erkki Fredrikson kritisoi Hippos-hanketta mielipidekirjoituksessaan otsikolla Investointi populäärikulttuurin lyhytaikaisiin ilmiöihin.

Fredriksonin mukaan Hippoksen alueen jättiläismäisen kehittämishankkeen tiimoilta ei ole käyty minkäänlaista arvokeskustelua. Hippoksen kilpaurheilukompleksia suunnitellaan Fredriksonin mukaan pelkästään suuren yleisön istumaviihteen tarpeisiin.

– Julkinen arvokeskustelu kultamitalin merkityksestä versus panostus kansanterveydellisen liikuntakulttuurin edistämiseen on Jyväskylässä siis käymättä. Hankkeen edistäjien tulisi huomata, että hyvin suuri (ja vaitelias) kansanosa ei näe kultamitalisaavutuksissa kerrassaan mitään arvoa, kun taas liikunnan kansanterveydellistä merkitystä arvostetaan suuresti, Fredrikson kirjoittaa.

Fredrikson nostaa esimerkeiksi monia lajeja, jotka ovat aikaisemmin nauttineet suurta kansansuosiota Jyväskylässä, mutta jotka eivät enää kerää massoja katsomoihin.

– Investointi Laajavuoren hyppyrimäkeen tuotti kirjavasti tunnetuksi tulleen kultamitalimiehen, mutta mikä oli tuon investoinnin tuotto ja yleisömäärä viime talvena? Taulumäen puisen hyppyrin 1950-luvulla tuottamiin tuhatpäisiin katsojalukuihin ei tietenkään enää ylletä eikä Harjun pikaluisteluradan taannoisiin yleisömääriin, Fredrikson muistuttaa.

Lue koko kirjoitus täältä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut