Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keith Armstrongin potkut Ilveksestä olivat laittomat – KKO ei myöntänyt seuralle valituslupaa

Hovioikeuden tuomio valmentaja Keith Armstrongin potkuista jää voimaan, sillä korkein oikeus (KKO) päätti olla myöntämättä jalkapalloseura Ilvekselle valituslupaa.

Hovioikeus katsoi viime vuonna, että Armstrong irtisanottiin seurasta laittomasti vuonna 2015. Ilves purki Armstrongin sopimuksen, kun valmentaja oli jäänyt pois joukkueen liigapelistä esiintyäkseen samaan aikaan televisiokommentaattorina.

Hovioikeus määräsi Ilveksen maksamaan Armstrongille korvauksia työsuhteen perusteettomasta päättämisestä 17 200 euroa. Ilves joutui korvaamaan myös Armstrongin oikeudenkäyntikuluja 25 000 euroa.

Ilves perusteli tammikuussa jättämäänsä valituslupahakemusta muun muassa sillä, että hovioikeus ja käräjäoikeus olivat arvioineet asiaa eri tavalla.

– Ennakkoratkaisun tarvetta korostaa se, että käräjäoikeus ja hovioikeus päätyivät arvioimaan tapausta eri tavalla ja myös se, että hovioikeuden ratkaisu oli äänestyspäätös puheenjohtajan ollessa käräjäoikeuden tuomion kannalla.

Aiemmin, syksyllä 2016, käräjäoikeus oli ratkaissut asian seuran hyväksi. Käräjäoikeus katsoi tällöin, että Armstrong rikkoi velvoitteitaan Ilvestä kohtaan niin vakavasti, että Ilves saattoi purkaa työsopimuksen ilman irtisanomisaikaa.