Kommentti: Karkea juutti hieroi leijonan pentukarvaa - Ja se muuten sattui!

"Väkevä Tanska myös puolusti keskustaa niin voimallisesti, että Paavo Väyrynenkään ei olisi päässyt luikkimaan sisään", kirjoittaa Tuomas Heikkilä Herningistä.

Sebastian Aho sai satikutia Tanskan maalilla. Martti Kainulainen

Tuomas Heikkilä

Tanskalaisia kuulee usein kutsuttavan sinänsä virheellisesti juuteiksi. Juutit toki olivat näillä seuduin ammoisina aikoina asunut kansa, mutta osa porukasta vaihtoi maisemaa ja Tanskanmaalle jääneet sulautuivat daaneihin, kertoo Wikipedia.

Juuttikangas puolestaan on karkea, esimerkiksi säkkien tekoon käytetty kangas. Melkoisen karkea oli myös tämä niin sanottujen juuttien jääkiekkojoukkue. Liian karkea vähän siloposkiselle Suomelle. Leijonan pentukarvaa pyyhittiin rosoisella pyyhkeellä siihen malliin, että taatusti teki kipeää.

Ja nyt sitten erilaisten aasinsiltojen ja kielikuvien rakentaminen seis ennen kuin aasi hukkuu.

Tanska-ottelu nosti vastaansanomattomasti esiin sen tosiasian, että väkevässä kamppailupelissä nuori ja melko pienikokoinen leijonalauma on vaikeuksissa. Villisti kannustaneen kotiyleisönsä edessä pelanneet Pohjanmeren viikingit kiskoivat turnauksen parhaan pelinsä tähän saumaan ja se näkyi. Tanska on keski-iältään turnauksen vanhin joukkue ja kuuluu isokokoisimpiin.

Kun Suomi ei pystynyt vaihdosta toiseen - tai oikeastaan ollenkaan - rallattelemaan kiekollisena, meni peli araksi puurtamiseksi. Muutaman viivelähdön kesto katsottiin kalenterista ja muutenkin joukkueen pelaamisessa oli kaikuja viime kevään Pariisista.

Väkevä Tanska myös puolusti keskustan niin voimallisesti, että Paavo Väyrynenkään ei olisi päässyt luikkimaan sisään. Se muistutti, että jääkiekko on paitsi luistelu- ja taitopeli, myös kamppailulaji. Joskus vanhoina hyvinä aikoina se on ollut nimenomaan sitä.

Yhdysvallat rökitti Tanskan taannoin 4-0 ja Kanada löylytti todella tylysti 7-1. Näistä tuloksista ja Pohjois-Amerikan porukoiden kokoonpanoja vilkaisemalla voi ounastella, ettei leijonien voitto kummastakaan ole kovin todennäköinen vaihtoehto. Se voi kuulkaas tarkoittaa sitä, että sunnuntain Saksa-ottelu on Suomelle pakkovoiton paikka, mikäli joukkue mielii puolivälieriin.

Saksakin on muuten melko iäkäs ja romuluinen joukkue.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut