Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Leijonien pisterohmu superketjusta toiseen? – "Ilman muuta!"

Mikko Rantanen uskoo, että peli voi luistaa Kasperi Kapasen ja Mikael Granlundin kanssa yhtä hyvin kuin Nathan MacKinnonin ja Gabriel Landeskogin vierellä.

Mikko Rantanen kaipaa itseltään ja ketjultaan maalinteon tehokkutta. Martti Kainulainen

Tuomas Heikkilä

Kasperi Kapasen, Mikael Granlundin ja Mikko Rantasen muodostama ykkösketju jäi kisa-avauksessa Etelä-Koreaa vastaan Sepe ja Teukka -show'n varjoon, kun Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen mättivät neljä pistettä mieheen. Kasperi Kapanen laukoi yhden maalin, Rantanen kirjautti kaksi syöttöpistettä ja Granlund jäi ilman tehomerkintöjä.

- Ihan hyvä avaus meidän ketjulta. Saatiin paikkoja luotua hyvin, mutta tehokkuutta pitää lisätä tänään, Rantanen arvioi.

- Kapasen kanssa olen pelannut jonkin verran, mutta Granlundin kanssa Korea-ottelu oli ensimmäinen. Se ottaa aikansa, että homma loksahtaa kunnolla kohdalleen, hän lisää.

Coloradon hyökkääjä pelasi NHL:ssa unelmakauden ja takoi 29+55=84 pistettä ylittäen 80 pisteen rajan historian neljäntenä suomalaisena. Hän muodosti nuoren joukkueen superketjun yhdessä Nathan MacKinnonin ja Gabriel Landeskogin kanssa. MacKinnon takoi 97 pistettä, Landeskog 62.

- Kolme erilaista pelaajaa, joilla kaikilla on omat vahvuudet. MacKinnon keskellä on vahva luistelija, Landeskog toisella laidalla pelaa hyvin molempiin suuntiin ja itse olin sellainen välimallin pelaaja. Rooleja ei rajattu mitenkään turhan ahtaiksi, Rantanen kuvaa 241 tehopisteen kolmikkoa.

"Täytyy olla valmis puolustamaan"

Rantanen uskoo, että myös leijonien ykkösketjun peli voi turnauksen edetessä kulkea samalla tavoin, kuin ajatus.

- Ilman muuta. Mikke ei ole vissiin tällä kaudella kovin paljon sentterinä pelannut, mutta se on kuitenkin tuttu paikka. Kassu tuo ketjuun luisteluvoimaa ja itse pyrin olemaan maalin edessä vahva ja jakaa paikkoja.

Korea-ottelun kolmesta ylivoimastaan Suomi osui kerran. Rantasen, Granlundin, Ahon, Teräväisen ja Ville Pokan muodostama ykkösylivoima on yksikkö, jolta sopii odottaa vankkaa tuloksentekoa illasta toiseen.

- Onhan siinä paljon hyviä pelaajia. Se pitää saada paremmin toimimaan, ylivoimalla on iso merkitys kisojen edetessä, Rantanen näkee.

Jos ottelu umpisurkeaa Koreaa vastaan olikin täysin yhtä maalia, muuttuu pelin luonne illan Latvia-kamppailussa selkeästi.

- Nyt täytyy olla valmis puolustamaankin. Eilen ei montaakaan puolustuspään vaihtoa tullut, Rantanen tuumaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut