Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tapparan ratkaisija Jukka Peltola: Näytimme sitkeytemme

Jukka Peltola iski 4–5-maalin Kärppien Jussi Rynnäksen taakse. Timo Heikkala / Lehtikuva

Matti Ahola / STT

Tapparan jääkiekkojoukkueen kapteeni Jukka Peltola on monissa liemissä keitetty pelimies, joka ei helpolla hätkähdä suurienkaan tunteiden myllertäessä.

Oulun Raksilan pukukoppikäytävällä toimittajien kysymyksiin vastaili rauhallinen mies, vaikka hän oli hetkeä aikaisemmin ratkaissut ikimuistoisen kamppailun Tapparan hyväksi.

Kärpät kiri Tapparan 4–0-johdon tasapeliksi, ja oululaisyleisö odotti Suomen mestaruuden ratkaisevaa iskua. Peltola ja Jan-Mikael Järvinen päättivät kuitenkin kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksen 5–4-voittomaaliin ajassa 57.08.

– Olipahan peli. Hyvin lähti meiltä käyntiin, mutta annoimme kaverille apuja ja päästimme heidät mukaan kamppailuun. Näytimme jälleen kerran sitkeytemme, Peltola sanoi.

Kärpät johti finaalisarjaa voitoin 3–0, mutta Tappara on näyttänyt voimansa maanantaina ja tiistaina pelatuissa perättäisten päivien peleissä.

– Olemme parantaneet koko ajan. Pidämme siitä kiinni ja uskomme, että se tuottaa tuloksen myös jatkossa, Peltola kertoi.

Kärpät joutui lähtemään peliin ilman puolustaja Jani Hakanpäätä, joka on loistanut pudotuspeleissä ja aiheuttanut harmaita hiuksia vastustajien hyökkääjille.

– En mieti yhtään, keitä miehiä vastustajalla pelaa, Peltola totesi ykskantaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut