Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kärpät on kiinni kiekkomestaruudessa – Tappara ajautui SM-finaalisarjassa ahdinkoon

Oulun Kärpät on yhden voiton päässä jääkiekon Liigan mestaruudesta. Kärppien Miika Koivisto, kultakypärä Julius Junttila ja Saku Mäenalanen (oik.) juhlivat Junttilan 1-1 tasoitusmaalia. Timo Heikkala / Lehtikuva

Reima Rautiainen / STT

Liigan runkosarjavoittaja Kärpät säilytti tyylinsä myös jääkiekon kolmannessa SM-finaalissa. Se rohkaistui hyökkäämään jatkoerässä, otti Tapparasta 2–1-kotivoiton ja siirtyi ottelusarjassa johtoon 3–0.

Suomen mestaruus on ensi kertaa katkolla Kärpille maanantaina Tampereella.

Ratkaisuosuman iski jatkoerässä ajassa 78.34 Kärppien kolmosketjun laitahyökkääjä Juha Koivisto. Hän ampui kiekon hapuilleen Tapparan tshekkivahti Dominik Hrachovinan ohi.

Kolmas loppuottelu oli finaalisarjassa ensimmäinen, joka venyi jatkoajalle. Keväällä 2015 Kärppien ja Tapparan seitsemästä SM-loppuottelusta ratkaistiin jatkoajalla peräti viisi.

Tappara teki töitä

Kärppien ja Tapparan torstain ja lauantain finaalipeleissä toistui samanlainen kaava. Tappara teki hartiavoimin töitä, mutta Kärpät kipusi eleettömästi, vaikkapa yhden vaihdon ansiosta rinnalle ja ohi.

Siitä kävi esimerkkinä kolmannessa erässä Kärppien 1–1-tasoitus. Tappara oli 1–0-johdossa painanut vahvalla karvauksella kiekkoa minuuttikaupalla hyökkäyspäätyyn, kunnes Kärppien kakkoskentällinen kultakypärä Julius Junttilan johdolla iski.

Junttila ohjasi ennen päätöserän puoliväliä Ville Leskisen maalille napauttaman kiekon verkkoon.

Tämän jälkeen loppuerän juoni oli se, että seuraavan maalin tekijä on vahvoilla ottelun voittajaksi.

Kärppien vaihtomöhläys

Lauantain kohtaaminen oli Tapparan viimeinen tilaisuus nousta finaalisarjassa uskottavasti mestaruuskamppailuun. Kolmas peräkkäinen tappio raivasi Kärpille oikotien kultajuhliin, sillä 0–3-tappiolta ei SM-liigassa mikään joukkue ole kavunnut mestariksi.

Jo torstaina heräämisen merkkejä osoittanut Tappara oli kaukalossa entistä aktiivisempi. Se liikkui uutterasti, mutta ensimmäisessä erässä Tapparan hyökkäykset ajautuivat kulmiin. Kärppien iskut hyökkäyksen keskelle olivat vaarallisia.

Tapparan peliä vapautti Kärppien toisen erän lahja. Ennen erän puoliväliä kaksi Kärppien puolustajaa luisteli vaihtoon, ja keskialueella kärkkynyt Tapparan ykkösketjun keskushyökkääjä Matti Järvinen pääsi läpiajoon.

Järvisellä ei ollut mitään kiirettä, vaan hänellä oli aikaa harhauttaa Kärppä-vahti Veini Vehviläinen jäähän ja vierasjoukkueelle 1-0-johdon.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut