Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Oulun Raksilassa lämpiää kipakka lauantaisauna – Kärpät-Tapparan pääsyliput menivät kuin kuumille kiville

Raksilan halli Kärppien ja Tapparan kolmanteen kohtaamiseen on myyty käytännössä loppuun. Timo Hiekkala / Lehtikuva

Reima Rautiainen / STT

Oulussa lämpiää jääkiekon kolmanteen SM-finaaliin löylyiltään kipakka lauantaisauna. Raksilan halli Kärppien ja Tapparan kolmanteen kohtaamiseen on myyty käytännössä loppuun.

– Tupa on lauantaina täysi, Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen vakuuttaa.

Finaalisarjan avausottelussa tiistaina Raksilan täyttöaste oli vain 75,9 prosenttia, kun 6 614 katsojaa vetävässä hallissa oli 5 021 silmäparia. Tiistai on viikon keskiliepeillä Kärpille myynnillisesti hankala ottelupäivä.

– Meille on nyt lauantaina tulossa otteluun yritysvieraita muun muassa Vieremää, Kajaania, Torniota ja Rovaniemeä myöten, Virkkunen kuvailee.

Edellisen toimitusjohtajansa Juha Junnon aikana Kärpät ristittiin "puolen Suomen" seuraksi. Se on osuva ilmaus. Niin laaja on Kärppien reviiri.

– Meillä on tienvarsimainontaa etelämmässä Iisalmessa saakka, länsireunalla Kalajoella ja pohjoisessa Ivalossa, Kittilässä ja Kolarissa, Virkkunen listaa.

Finaalipeleihin yltäneiden seurojen motivaatio ponnistella markkinoinnin eteen parani muutama vuosi sitten. Silloin Liigassa sovittiin, että finaaliseurat saavat pääsylipputuloista tietyt prosenttiosuudet ottelun järjestämisestä koituneiden kustannusten peittämiseksi.

Ässät ja KalPa löysivät yleisönsä

Jääkiekon viidestä viime vuoden SM-finaalisarjasta yleisömagneetti oli kevään 2016 ottelupari HIFK–Tappara. Ottelusarjan kaikissa kuudessa pelissä hallit Helsingissä ja Tampereella olivat täynnä.

Kärpillä on aiemminkin ollut finaaliavauksessa hankaluuksia houkutella fanejaan Raksilan lehtereille. 2015 ensimmäinen loppuottelu Tapparaa vastaan keräsi 5 353 katsojaa eli hallin täyttöaste oli 80,9. Pelipäivä oli tuolloin keskiviikko.

Tapparan, Kärppien ja HIFK.n ohella viidellä viime kaudella finaaleissa ovat pelanneet Ässät ja KalPa. Niin Ässien kotikaupungissa Porissa 2013 kuin viime vuonna KalPan Kuopiossakin hallit olivat täynnä.

Porin Isomäki täyttyi 2013 Ässät–Tappara-kohtaamisissa kolme kertaa 6 461 katsojasta. Viime kevään finaaleissa KalPa–Tappara Kuopion Niirala veti kolmesti hallin täydeltä 5 064 katsojaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut