Arsene Wenger luovuttaa – "Olin onnekas saadessani palvella Arsenalia näin pitkään"

STT

Valioliigaseura Arsenalin ikiaikainen päävalmentaja Arsene Wenger julkisti perjantaina päätöksen, jota monet seuran fanit ovat odottaneet vuosia. Wenger kertoi seuran nettisivuilla, että hän väistyy seuran valmennuksesta.

– Huolellisen harkinnan ja seurajohdon kanssa käymieni keskustelujen jälkeen katson, että minun on aika väistyä tämän kauden jälkeen, Wenger ilmoitti.

– Olen kiitollinen siitä, että minulla on ollut onni palvella seuraa näin pitkään.

Wenger, 68, on valmentanut Arsenalia vuodesta 1996, ja hän on johtanut seuran Valioliigan mestaruuteen vuosina 1998, 2002 ja 2004. Viime vuosina seuran fanit ovat kuitenkin arvostelleet häntä ankarasti seuran menestymättömyyden takia.

Wenger vakuutti, että hänen sydämensä sykkii seuralle edelleen.

– Haluan kiittää henkilökuntaa, pelaajia, johtoa ja faneja siitä, että olette tehneet Arsenalista niin erityisen. Pitäkää huolta seuran arvoista huolta myös jatkossa, Wenger jatkoi hyvästejään.

– Toivotan seuralle rakkautta ja tukea.

Faneilta löytyi mielikuvitusta

Arsenal on Valioliigassa kuudentena ja se on jäämässä toista kertaa peräkkäin kärkinelikon ulkopuolelle, joten joukkueen mahdollisuudet Mestarien liigaan ovat Eurooppa-liigan voiton varassa.

Viime vuodet ovat olleet seuran faneille karvaita pettymyksiä. Viime kaudella joukkueen peleissä vaadittiin jatkuvasti valmentajan eroa, ja fanit muun muassa vuokrasivat lentokoneen vetämään Wengeriä eroon kannustavaa "Wenger out" -lakanaa.

Toiset fanit tosin vastasivat samalla mitalla ja toimittivat taivaalle lentokoneen, joka veti perässään tekstiä "In Arsene We Trust – Arseneen me luotamme".

Arsenalin seurajohto palkitsi kritiikistä huolimatta Wengerin kahden vuoden sopimuksella vuosi sitten. Sopimusta olisi ollut vielä vuosi jäljellä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut