Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pelikiellolta välttynyt Hakanpää eli pikkupojan unelmaa

Kärpät voi ratkaista välieräsarjan torstaina Helsingissä

Peliesityksen perusteella kohu ja epätietoisuus pelaamisesta eivät vaikuttaneet Hakanpäähän millään tavalla. Timo Heikkala / Lehtikuva

Matti Ahola / STT

HIFK yritti estää Kärppien Jani Hakanpään pelaamisen keskiviikon välieräpelissä, mutta seuran tekemä käsittelypyyntö edellisen pelin taklaustilanteesta ei aiheuttanut toimia jääkiekon Liigan kurinpidossa.

Sen sijaan Hakanpää oli suuressa roolissa, kun Kärpät kellisti HIFK:n 2–1 Mikael Ruohomaan jatkoerämaalilla ja siirtyi välieräsarjassa 3–2-johtoon. Ratkaisun paikka on jo torstaina Helsingissä pelattavassa kuudennessa ottelussa.

– Tuntui ihan normaalilta play off -peliltä. Sain hyvin pään tyhjäksi ennen peliä, Hakanpää viittasi käsittelypyynnöstä syntyneeseen kohuun.

Peliesityksen perusteella kohu ja epätietoisuus pelaamisesta eivät vaikuttaneet Hakanpäähän millään tavalla. Hän luuti tuttuun tapaansa puolustuksessa ja oli vieläpä mukana Kärppien molemmissa maaleissa.

Ajassa 28.24 Miro Heiskanen huitaisi Hakanpään viivalaukauksen paluukiekon takaisin viivaa kohti. Toisella yrityksellä Hakanpää laukoi pelivälineen ohi IFK:n maalivahdin Kevin Lankisen.

Hakanpää sai myös syöttöpisteen Ruohomaan voittomaaliin. Puolustaja riisti kiekon keskialueelta IFK-kapteeni Lennart Petrelliltä, mikä tarjosi Kärpille ratkaisun paikan.

– Koetan vain nauttia joka kerralla, kun hyppään kaukaloon. Nämä ovat niitä tilanteita, mistä pikkupoikana unelmoidaan. Kaikki haluavat ratkaista pelin jatkoerässä, Hakanpää kertoi.

Haataja tasoitti kolmannessa erässä

Kolmannen erän alussa HIFK iski 1–1-tasoituksen. Teemu Tallberg teki erinomaisen maskin Veini Vehviläiselle ja käsittelypyynnön taklauksen kohde Juha-Pekka Haataja pääsi laukomaan kiekon maalin takaylänurkkaan.

IFK sai kolmannessa erässä erinomaisen mahdollisuuden johtomaalin tekoon, kun Kärppien Julius Junttila purki alivoimalla kiekon katsomoon. Kahden miehen ylivoimaa kesti minuutin ja 39 sekuntia, mutta Kärppien kolmikko Lasse Kukkonen–Jani Hakanpää–Nicklas Lasu pelasi koko alivoima-ajan onnistuneesti.

– Pelaamme siinä tilanteen mukaan, että miten jaksaa. Ihan hyvin sitä jaksaa kolmella viittä vastaan, kun ei hirveästi tarvitse liikkua, Hakanpää sanoi.

Mitä pidemmälle jatkoerä eteni, sen pahemmissa vaikeuksissa IFK oli. Varsinkin tähtipuolustaja Miro Heiskanen sortui hänelle epätyypillisiin virheisiin.

– Kärpät oli aktiivisempi ja kärsivällisempi, vieraiden valmentaja Ari-Pekka Selin tunnusti.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut