Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Mäkinen ja Salomäki hinasivat maaleillaan Kärpät naisten Suomen mestariksi

Kapteeni Rahunen: "Ikinä meillä ei ole ollut tällaista joukkuetta"

Kärpät juhlii Niina Mäkisen 5-1 maalia jääkiekon naisten Liigan 4. finaaliottelussa Kärpät vs. Ilves Oulussa. Timo Heikkala / Lehtikuva

Reima Rautiainen / STT

Oululainen Kärpät uusi jääkiekon naisten Suomen mestaruutensa viime vuodelta. Se kukisti kotijäällään neljännessä loppuottelussa Ilveksen 5–1 ja otti mestaruuden voitoin 3–1.

Kärppien liigamestaruudelle löivät tahdit kaksi maalia naiseen tehneet hyökkääjät Niina Mäkinen ja Nelli Salomäki.

Mäkisen toisessa erässä iskemä 2–0-maali syntyi Ilveksen kannalta nolosti, kun vierasjoukkueen pelaajat maalin edustalla kuvittelivat, että kiekko oli maalivahti Vilma Vaattovaaran hallussa. Peli kuitenkin jatkui, ja Mäkinen pääsi napauttamaan kiekon käytännössä tyhjään maaliin.

Salomäen toisessa ja kolmannessa erässä ampumat 3–1- ja 4–1-osumat lannistivat Ilveksen.

Lauantaina Kärppien vierasvoiton Tampereella voittomaalikisassa ratkaissut kapteeni Isa Rahunen ylisti ryhmänsä joukkuehenkeä.

– Tämä joukkue on kasvanut älyttömästi kauden aikana. Ikinä meillä ei ole ollut tällaista joukkuetta, ikinä ei ole ollut tällaista joukkuehenkeä, Rahunen kehui.

Kärppien sankareihin kuului myös 27 kertaa torjunut maalivahti Johanna Oksman.

Neljännessä finaalissa Ilveksen ainoan maalin syötöllään pohjustanut Linda Välimäki arveli, että edellispäivän karvas kotitappio näkyi tamperelaisjoukkueen pelissä.

 – Ei oltu oikein valmistauduttu. Eilinen tappio otti varmaan aika koville, Välimäki sanoi.

Naisten Suomen mestaruus on Kärppien seurahistorian kolmas. Runkosarjavoittaja Ilves ei pystynyt ottamaan finaaleissa yhtään kotivoittoa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut