Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kärppien ykköstykit heräsivät – Ässien kesäloma tappion päässä

Juhani Liuhala / STT

Ässien ja Kärppien välinen sarja oli muodostumassa tasaiseksi väännöksi. Osasyy tähän oli se, että oululaisille runkosarjassa kovaa jälkeä tehneet Julius Junttila ja Charles Bertrand eivät olleet maalia sarjassa tehneet.

Junttila oli pelannut seitsemän ottelua peräkkäin ilman maalia, ja Bertrandin määrä oli peräti kymmenen. Molemmat putket katkesivat Porissa.

Kärpät voitti pelin 3–1 (0–1, 0–0, 3–0). Bertrandin voittomaali tuli vain noin kolme minuuttia ennen päätössummeria. Junttila tasoitti pelin ajassa 46.18. Nyt Kärpät johtaa sarjaa voitoin 3–1.

– Ei maalittomuus vielä suoranaisesti painanut ole, mutta ilman muuta onnistuminen otetaan vastaan. Oli se tärkeää, että sain maalin tehtyä, Junttila kertoi.

Ässät oli kaksi erää lievästi niskan päällä. Oululaisten valmentaja Mikko Manner kehui porilaisia.

– Olimme kaksi erää hätää kärsimässä. Kiekkojumalat ja maalivahtimme Veini Vehviläinen pitivät meidät mukana. Kolmannessa saimme parannettua pelaamistamme.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut