Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ässien hurja alku kaatoi Kärpät Porissa

Juhani Liuhala / STT

Ässien ja Kärppien puolivälierien toisessa ottelussa suurimmat voittopaineet olivat Ässien niskassa, koska Kärpät voitti avauspelin kotikaukalossaan.

Kaikki osasivat aavistaa, että patapaidat tulevat avausminuuteilla päälle todella lujaa, koska äänekäs kotiyleisö saa pelaajat hurmokseen. Kärpätkin sen ehkä tiesi, mutta vastausta joukkue ei löytänyt.

Peli oli avauserän jälkeen lukemissa 3–0.

– Alku oli meiltä niin hyvä kuin vain voi olla. Kärpät ei päässyt pelaamaan omaa kiekollista peliään oikeastaan lainkaan, ja paine oli isosti heidän päädyssään, 2–0-maalin tehnyt Jarno Kärki hymyili.

Kolmannessa erässä Kärpät löysi tasonsa, mutta se ei aivan riittänyt tasoitukseen asti. Kamppailu päättyi Ässille 3–2 (3–0, 0–0, 0–2).

Millainen vääntö on tiedossa lauantaina?

– Oulussa olimme avausmatsissa liian passiivisia ja Kärpät hallitsi. Nyt pelasimme aktiivisemmin ja olimme siksi pelin päällä. Samaa pitää jatkaa, jos haluamme voittaa vieraspelin, Kärki kertoi.

Kärpille huono uutinen oli puolustaja Miika Koiviston loukkaantuminen avauserässä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut