Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Venäläisurheilijat saivat sankarivastaanoton Moskovassa – "Maatamme ei voi murtaa"

Miesten jääkiekkokullan voittanut joukkue lauloi Venäjän kansallislaulun palkitsemisen päätteeksi. Brendan Smialowski / Lehtikuva

STT, AFP

Pyeongchangin talviolympialaisista maanantaina palanneet venäläisurheilijat saivat sankarivastaanoton Moskovan lentokentällä, missä paikalla oli suuri joukko kannattajia.

– Monilla oli epäilyksiä menisimmekö näihin olympialaisiin. Olen varma, että kukaan ei epäile voittiko sunnuntaisen jääkiekon kultamitalin Venäjä eikä kukaan muu, Venäjän olympiakomitean puheenjohtaja Aleksandr Zhukov sanoi.

Venäläisurheilijoiden valmistautumista varjosti dopingkohu. Urheilijat kisasivat olympialaisissa Olympiaurheilijat Venäjältä -nimen alla eivätkä saaneet käyttää kansallistunnuksia. Kisoissa venäläiset kannustivat omiaan, kuten ovat tottuneet. Miesten jääkiekkokullan voittanut joukkue lauloi kansallislaulun.

– Osoitimme jälleen kerran, että maatamme ei voi murtaa. Tämä ainoastaan tekee meidät vahvemmiksi, venäläiskiekkoilija Sergei Andronov sanoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut