Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lohtumitalikin kelpasi kanadalaisille – "Koko elämän toivoo saavuttavansa jotain tällaista"

Tshekki taipui olympialaisten pronssipelin maalikarkeloissa.

"Koko elämän ajan sitä toivoo, että pystyisi saavuttamaan jotain tällaista. Ja nyt meillä on olympialaisten pronssimitali." Jung Yeon-Je / Lehtikuva / AFP Photo

TUomas Arkimies / STT

NHL-miehet loistivat jääkiekon olympiaturnauksesta poissaolollaan, mutta Kanada lähti silti hakemaan kultaa tavoitettaan peittelemättä.

Kanadan satsaukset olympiaprojektiin olivat kovia. Luulotauti Saksaa vastaan välierissä kuitenkin kostautui, eikä paikkaa loppuotteluun lohjennut. Lauantaina Kanada näytti, että sitä kiinnosti myös olympiapronssi.

Vaahteralehtipaidat olivat koonneet rivinsä välieräshokin jälkeen ja kaatoivat pronssiottelussa Tshekin 6–4.

Pronssi kelpasi myös yli 700 NHL-ottelua urallaan pelanneelle Derek Roylle.

– Koko elämän ajan sitä toivoo, että pystyisi saavuttamaan jotain tällaista. Ja nyt meillä on olympialaisten pronssimitali. Puhuimme pukuhuoneessa siitä, että tämän tilaisuuden ei voi antaa mennä ohi, Roy sanoi muiden kanadalaispelaajien karjuessa riemusta taustalla.

– Tulimme tänne hakemaan jalometallia, joten pronssi on hyvä juttu, Kanadan kolmannen maalin tehnyt Roy iloitsi.

Kanadan kapteeni Chris Kelly näytti joukoilleen esimerkkiä iskemällä kaksi maalia. Varsinkin Kellyn toinen maali oli komea: Auringontarkka ranneveto maalin ylänurkkaan. Myös Andrew Ebbett teki Kanadalle kaksi maalia.

Repik tunnusti: Kanada ansaitsi pronssin

Niin kuin lukematkin osoittavat, peli oli melkoista hurlumheitä, ja molemmille joukkueille tapahtui omituisia nukahduksia. Usea maali syntyi heti vastustajan maalia seuranneessa vaihdossa.

Olympialaisten alkulohkopelissä Tshekki oli lyönyt Kanadan 3–2 voittomaalikilpailun jälkeen. Lauantaina Tshekki sortui tehottomuuteen, kun Kanada sen sijaan pisti maalipaikoista kiekkoa rysään hyvällä prosentilla.

– Kanada teki paikoistaan maalit ja ansaitsivat mitalinsa, myönsi Tshekin Michal Repik.

– Olemme tietysti erittäin pettyneitä. Oli hienoa pelata olympialaisissa, mutta ei tästä loppuen lopuksi oikein mitään käteen jäänyt, Repik tuskaili.

Kanada voitti neljä vuotta sitten Sotshin olympialaisissa kultaa. Tshekki oli kuudes.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut