JYP hämmentävän helpon illan kuningas - kliinisyys voiton tae

JYPin Jarkko Immonen menettää tasapainonsa juuri ennen laukausta jääkiekon Liigan ottelussa Lukko vs JYP. Juha Sinisalo / Lehtikuva

Pudotuspelejä ennakoivaa tunnelmaa odotettiin, saatiin laimennettu Liiga-ottelu. Lukon ja JYPin perjantain kohtaaminen Äijänsuolla ei paljon ylisanoja ansaitse. Temmoltaan hidas ja tasoeroltaan suuri kamppailu päättyi lopulta selkeään JYPin voittoon lukemin 0-4.Ottelun alku kertoi jo koko kamppailun kulun. JYPin Juha-Pekka Hytönen karkasi yksin läpi Joonas Nättisen syötöstä heti matsin ensimmäisellä minuutilla, ja ampui rannelaukauksella kiekon yläkulmaan kun pelikello oli kerennyt käymään ainoastaan 42 sekuntia. Tuosta hetkestä lähtien JYP oli lähes koko ottelun joukkueista niskan päällä. Vierasjoukkueen ei tarvinnut esittää ihmeitä tai suurta venymistä, sen verran helpolla vierasvoitto irtosi.Lukko oli koko ottelun löysä. Isäntien peli oli monin tavoin seisoskelevaa ja mielikuvituksetonta. Ainoastaan ottelun toiselle puoliskolle raumalaiset saivat jonkinmoista hallintaa hetkittäin, mikä ei kuitenkaan johtanut hyviin maalipaikkoihin. Hidas pelitempo korostui hölmöinä jäähyinä, joita Liigan parasta alivoimaa tällä hetkellä esittävä satamakaupungin ryhmä ei selvittänyt. Pleksihämmennys ei häirinnyt JYPiäAvauserässä Äijänsuolla koettiin varsin hämmentävä hetki. JYPin Eetu Laurikaisen vartioiman maalin takaa repesi päätypleksi kahteen osaan ja peli keskeytyi. Hetken ihmettelyn jälkeen hallihenkilökunnan ja ottelun tuomariston päätös oli selkeä: ensimmäinen erä jäi kesken, kun sitä oli jäljellä 6.04. Joukkueet marssivat pukusuojiin odottelemaan pleksin korjaamista ja pelin jatkumista.JYPiä ennakkoon tullut erätauko ei hämännyt. Joukkue painoi jäljelle jääneen avauserän palasen päälle vahvasti. Konkariketjun Jani Tuppurainen ja Juuso Puustinen petasivat kaksi paikkaa Jarkko Immoselle, joka lopulta osui Kaapo Kähkösen taakse kun avauserää oli jäljellä 1.12. Hurrikaani pystyi jatkuvasti luomaan maalipaikkoja likelle Kähköstä, pakottaen Lukko-puolustuksen jatkuvasti varpailleen.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen digi 2 kk 10 € ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös vaihtoehtoisesti tilata määräaikaisen 24 h digitilauksen.

Tilaa tästä 2 kk 10 € Tilaa 24 h 2 € Olen jo tilaaja