Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hallitseva taitoluistelun olympiavoittaja Hanyu heittäytyy kärkipaikalta vapaaohjelmaan

Olympiavoittaja toipui nilkkavammasta ennätysvireeseen

Hanyu johtaa kilpailua 4,1 pisteen erolla espanjalaiseen Javier Fernandeziin ennen vapaaohjelmaa. Jung Yeon-Je / Lehtikuva

Pasi Rein / STT

Hallitseva taitoluistelun olympiavoittaja Yuzuru Hanyu ennätti lupauksensa mukaisesti nilkkavammastaan huippuvireeseen. Viime hetkeen suoritustaan viritellyt Hanyu aloitti perjantaina olympiaurakkansa taiteilemalla miesten kilpailun tyylikkäimmän lyhytohjelman.

Hanyu johtaa kilpailua 4,1 pisteen erolla espanjalaiseen Javier Fernandeziin ennen vapaaohjelmaa. Hanyun japanilainen joukkuetoveri Shoma Uno on kilvassa kolmantena.

– Olen todella tyytyväinen, kun pystyin luistelemaan niin, että voin olla tyytyväinen kaikkiin ohjelmani osiin, Hanyu iloitsi lyhytohjelmastaan.

Tuomarit palkitsivat suorituksen olympialaisten ennätyspistein 111,68.

– Nautin luistelusta. Pääsin hyvin musiikin tunnelmaan ja sain hyvän tuntuman jäähän, Hanyu kertoi Japan Timesin nettisivuilla.

Hanyu johti kilpailua neljällä pisteellä myös Sotshin 2014 olympialaisten lyhytohjelman jälkeen. Nyt ero uhkaajiin on aavistuksen suurempi.

Euroopan mestari oli ihmeissään

Hanyu, 23, loukkasi nilkkansa nivelsiteet marraskuussa kaaduttuaan harjoituksissa. Vielä alkuviikosta hän ei kyennyt harjoittelemaan kaikkia hyppyjään, mutta vakuutti ennättävänsä perjantaiksi huippuvireeseen.

Hanyu todisti puheensa sekä teknisesti että taiteellisesti häkellyttävällä suorituksella.

– Me kaikki tiedämme Yuzurun kyvyt. Hän on todella kova vastus, kuusinkertainen Euroopan mestari Fernandez tunnusti Marca-lehdelle.

– En voi kuin taistella loppuun asti.

Hanyulla on mahdollisuus yltää miesten taitoluistelun ensimmäiseksi tuplamestariksi 66 vuoteen, mutta hän ei rasita mieltään ajatuksella.

– En kyennyt kolmeen kuukauteen luistelemaan kunnolla, joten nyt vain nautiskelen kilpailemisesta. Keskityn ainoastaan itseeni, Hanyu kertoi.

Lajin olympiahistorian kaksoisvoittajat ovat yhdysvaltalainen Dick Button 1948 ja 1952 ja Itävallan Karl Schäfer 1932 ja 1936. Ruotsalainen Gillis Grafström voitti olympialaisissa kolmesti 1920–1928.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut