Vuorisen olympiadebyytti täynnä dramatiikkaa, avopuoliso selvisi vähemmällä kolistelulla

Lauri Vuorinen. Heikki Saukkomaa

Kaija Yliniemi / STT

Olympiadebyytti jättää urheilijalle useimmiten vahvan muistijäljen, mutta hiihtäjä Lauri Vuorisen uran ensimmäinen aikuisten arvokilpailu oli dramaattisempi kuin hän toivoi. Vuorinen kaatui sprinttihiihdon puolivälierässä lähes ilman omaa syytään, kun Yhdysvaltain Simeon Hamilton osui tielle.

– Kaveri kaatui eteen, eikä ollut mitään tehtävissä, Vuorinen sanoi.

Hän oli Martti Jylhän hallitsemassa erässä hyvissä asemissa ennen rytäkkää, johon liittyi myös Venäjän Aleksei Vitsenko.

– Eniten harmittaa se, ettei nähty, mihin olisi voinut riittää, Vuorinen murehti.

Vuorinen päätyi 29:nneksi ja lähtee torstaina kotia kohti. Seuraava kisaetappi ovat Salpausselän kisat maaliskuun alussa.

Olympialaiset ovat Vuorisen mukaan astetta isommat kuin maailmancup, ja siinä on vielä opeteltavaa.

– Pitää pystyä olemaan mahdollisimman rennosti. Päästä mahdollisimman helpolla kaikissa muissa asioissa kuin tuolla ladulla, Vuorinen tiivisti olympiaoppinsa.

Matintalo valmis viestiin

Vuorisen avopuoliso Johanna Matintalo starttasi tiistaina jo toisen kerran näissä kisoissa. Hänenkin tiensä katkesi puolivälierässä, ja sijoitukseksi tuli 19:s. Myös hänen erässään oli pientä otatusta ahtaassa kurvissa, mutta Matintalo ei kokenut itseään uhriksi eikä konnaksi.

– Harmittaa, etten pystynyt haastamaan erän kolmospaikkaa, mutta ei se olisi riittänyt ajallakaan jatkopaikkaan, Matintalo sanoi.

Hän jatkaa kisarupeamaa ja on valmis vaikka 4x5 kilometrin viestiin, jos valmennusjohto päättää hänet valita.

– Mielestäni olen antanut skiathlonissa (yhdistelmäkilpailussa) perinteisellä ja tänään hyvät näytöt. Ainakin Kertun ja Aikun voitin. En tiedä, mitä viestivalinnoissa painotetaan. Painotetaanko kokemusta, Matintalo puntaroi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut