Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Olympiavoittajan nilkka alkaa kestää

Yuzuru Hanyu tarjoaa yleisölle olympiaunelmia.

STT, AFP

Olympiavoittaja Yuzuru Hanyu hioi tiistaina huolella kuvioitaan Gangneungin taitoluisteluareenalla. Hanyu viritti ohjelmansa taiteellisia osia, ponnisteli neloshyppyjä ja tarkensi kaarroksiaan. Valmentaja Brian Orser kommentoi jokaista liikettä.

Japanilainen jatkaa harjoittelua viime hetkeen, koska nilkan nivelsidevamma pakotti hänet marraskuussa harjoitustauolle.

– Meni pitkään, etten kyennyt kuin katsomaan taitoluistelua. Vamma vaivasi kaksi kuukautta, Hanyu kertoi harjoitusten jälkeen.

Hanyu loukkaantui, kun hän kaatui harjoituksissa neloislutzin.

– Loukkaantumisen jälkeiset viikot olivat pimeää aikaa. Nyt olen onneksi kunnossa ja tulin olympialaisiin hyviä enkä huonoja uutisia varten, Hanyu kertoi mediatilaisuuteensa ahtautuneelle toimittajajoukolle.

– Teidän välityksellänne ihmiset seuraavat minua ja olen kiitollinen kaikesta huomiosta. Haluan palkita yleisöni huippusuorituksella. Näistä kisoista olen unelmoinut ja haluan tarjota faneilleni unelmasuorituksen.

Kaksi päivää jäljellä

Hanyu, 23, voitti olympiakultaa Sotshin kisoissa 2014. Maailmanmestaruuden hän saavutti ensi kerran samana vuonna ja uudestaan viime vuonna Helsingissä. Hän on tottunut menestykseen, mutta nyt viimeistelyssä tuli kiire.

– On edelleen joitain hyppyjä, joita en ole kyennyt tekemään loukkaantumiseni jälkeen. Jäljellä on kuitenkin pari päivää, joten uskon pääseväni huippuvireeseen juuri oikeaan aikaan, Hanyu arveli.

Miesten kilpailun lyhytohjelma luistellaan Pyeongchangin olympialaisissa perjantaina ja vapaa lauantaina.

Hanyun vahvimmiksi vastustajiksi lasketaan Espanjan kuusinkertainen Euroopan mestari Javier Fernandez, Sotshin kisojen kanadalainen hopeamitalisti Patrick Chan, Sotshin yhdysvaltalainen pronssimitalisti Nathan Chen, kiinalainen MM-mitalisti Jin Boyang ja Helsingin MM-kisojen japanilainen hopeamitalisti Shoma Uno.

Viimeksi taitoluistelun miesten kilvassa kahteen perättäiseen olympiavoittoon on yltänyt amerikkalainen Dick Button vuonna 1952.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut