Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kauste ja Rantamäki päättivät olympiaturnauksen voittoon: "Vähän liian myöhään tuli nousu"

Yhden voiton lisäksi heidän saldonaan oli kuusi tappiota.

Avausvoitostaan huolimatta suomalaiset jäivät viimeisiksi olympiadebyyttinsä tehneessä paricurlingissa. Timo Jaakonaho / Lehtikuva

STT

Oona Kauste ja Tomi Rantamäki päättivät olympialaisten paricurlingin avaamalla turnauksen voittotilinsä. Kaksikko kukisti yhdysvaltalaiset sisarukset Becca Hamiltonin ja Matt Hamiltonin 7–5. Ottelu ratkesi seitsemännessä päässä, joka tuotti suomalaisille neljä pistettä ja nosti heidät 3–3-numeroista 7–3-johtoon.

– Neljän kaula viimeiseen päähän musertaa vastustajat, Kauste tuumasi.

Avausvoitostaan huolimatta suomalaiset jäivät viimeisiksi olympiadebyyttinsä tehneessä paricurlingissa. Yhden voiton lisäksi heidän saldonaan oli kuusi tappiota.

– Vähän liian myöhään tuli tämä nousu, mutta hieno kokemus ensimmäisiksi olympialaisiksi. Toivottavasti näitä tulee lisää, Kauste sanoi.

Kauste tavoitteli olympiapaikkaa myös naisten joukkueen kanssa. Ennen näitä olympialaisia suomalaiset ovat olleet olympiacurlingissa mukana vain <Person>Markku Uusipaavalniemen</Person> kipparoimilla miesten joukkueilla.

 

"Pelaamisen ulkopuolella kaikki muu on erilaista"

 

Rantamäen mukaan olympiaturnaus ei pelillisesti eronnut juurikaan oman lajin MM-kisoista, mutta pelaamisen ulkopuolella kaikki muu on erilaista.

– Kisakylässä on puolitoistatuhatta urheilijaa, ja näkee muiden maiden urheilijoita eri lajeista. Toinen erilaisuus tulee turvatoimista: poliiseja on melkein enemmän kuin urheilijoita. Tulee sellainen olo, että mitään ei voi sattua. Meistä pidetään huolta, Rantamäki kertoi.

Hänen mukaansa kaksikko pystyi kehittämään peliään turnauksen aikana. Kun kisassa oli ensimmäisellä olympiakerralla vain kahdeksan joukkuetta, aikaa kehittämiseen oli vain liian vähän.

– Kansainvälinen liitto ja Kansainvälinen olympiakomitea kaavailevat huhun mukaan, että tässä olisi 16 joukkuetta Pekingissä, Rantamäki viittasi 2022 talviolympialaisiin.

Kauste ja Rantamäki toivovat, että heidän olympiapaikkansa edistää curlingin asemaa Suomessa. He saivat valmistautua olympialaisiin kunnolla viimeisen puolen vuoden ajan, mutta tiiviin valmennuksen pitäisi kestää paljon kauemmin.

Kanada, Sveitsi ja neutraalien venäläisurheilijoiden OAR etenivät paricurlingin välieriin. Kiina ja Norja pelaavat tänään neljännestä välieräpaikasta.

 

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut