Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bulls luisui takaisin tappioiden tielle, Markkanen nakutti tupla-tuplan

Washington repäisi ratkaisevan jo alkuminuuteilla.

Koripallon NBA:ssa Lauri Markkasen Chicago Bulls palasi sunnuntain vastaisena yönä tappioiden tielle. Edellisen ottelunsa voittanut Bulls hävisi Washington Wizardsille pistein 90–101 ja on nyt hävinnyt kahdeksan viimeisistä yhdeksästä ottelustaan.

Markkanen ylsi ottelussa tupla-tuplaan, kun hän heitti 12 pistettä ja kahmi kymmenen levypalloa.

Bullsin paras pistemies oli Justin Holiday 15 pisteellään. Wizardsin tshekkiläinen Tomas Satoransky (25/3) oli ottelun kovin pistemies.

Wizards veti ratkaisevan kymmentä pistettä hipovan eron jo ottelun alkumetreillä eikä Bulls enää yltänyt rinnalle.

Markkasen heittotarkkuus ei ollut parhaimmillaan, hän upotti 19 pelitilanneheitostaan viisi. Kolmosen viivan takaa suomalainen heitti kahdeksan kertaa, mutta sisään meni vain yksi.

Pisteiden ja levypallojen lisäksi Markkanen riisti pallon kahdesti.

– Wizards pysytteli hänen lähellään. Pelasimme kuvioita hänen kauttaan läpi ottelun, Bullsin päävalmentaja Fred Hoiberg kertoi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Bulls pelasi ilman LaVinea ja Dunnia

Bulls pelasi Wizardsia vastaan ilman Zach LaVinea, joka heitti Bullsin voittoon Minnesotasta varhain lauantaina Suomen aikaa. Myöskään Kris Dunnia ei vieläkään nähty kentällä.

Dunn on joutunut jättämään päähän saamansa tärskyn takia nyt jo kymmenen ottelua väliin. LaVinen kentältä piti puolestaan poissa vanha vamma, jonka takia Bulls ei ole päästänyt amerikkalaispelaajaa kentälle perättäisinä päivinä. Chicago Sun-Times -lehden mukaan LaVine on sanonut rajoituksen olevan vaikea.

– Mutta se on jotakin, mitä minun täytyy tehdä oman turvallisuuteni takia, hän jatkoi.

LaVine debytoi Bullsin paidassa tammikuussa kuntoutettuaan lähes vuoden ajan polvensa eturistisidettä. Alussa Bulls rajoitti hänen ottelukohtaisen peliaikansa 20 minuuttiin. Sittemmin aikarajoitus on poistettu, mutta perättäisinä päivinä hän ei ole vieläkään päässyt kentälle. Päävalmentaja Hoibergin mukaan tilanne arvioidaan uudestaan tähdistöottelun takia pidetyn tauon jälkeen.

Seuraavaksi Bulls kohtaa Orlando Magicin.