Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Curlingin parikilpailun tappio otti koville – "Oma epäonnistuminen harmittaa"

Suomi haastoi MM-kultamitalisti Sveitsin curlingjäällä.

Suomen Oona Kauste ja Tomi Rantamäki. Timo Jaakonaho

STT

Suomen Tomi Rantamäki ja Oona Kauste nousivat taistelemaan voitosta Pyeongchangin olympialaisten curlingin parikilpailussa, mutta kahdeksannessa päässä voittomahdollisuus karkasi Sveitsin Jenny Perretille ja Martin Riosille. Sveitsiläiskaksikko oli vahvempi lukemin 7–6.

– Pieni mahdollisuus oli, mutta oletettavasti he olisivat heittäneet määrämittaisen, jos heidän olisi vielä tarvinnut, Rantamäki ruoti ratkaisua Ylen haastattelussa.

Suomen oma heitto jäi lyhyeksi. Oona Kauste otti tappion raskaasti.

– Vastustajan ei tarvinnut edes heittää. Oma epäonnistuminen harmittaa, Ylen tv-haastattelussa kyyneliin puhjennut Kauste sanoi.

Suomi oli pahimmillaan tappiolla jo 2–6, mutta kiri tasoihin kuudennen ja seitsemännen pään aikana. Kahdeksannessa päässä Sveitsi otti voittoon tarvittavan pisteen.

Jo aiemmin tänään Suomi hävisi Etelä-Korealle 4–9. Huomenna Suomi kohtaa Olympiaurheilijat Venäjältä ja Kanadan.

– Pääsimme painostamaan Sveitsiä, mutta emme vieläkään pelanneet parasta peliämme. Huomenna täytyy olla tarkkana jään kanssa, mutta se ei ollut selitys tappiolle, Rantamäki pohdiskeli.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut