Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomen curlingkaksikko kaipaa vielä parasta peliään

Tomi Rantamäki ja Oona Kauste avasivat olympialaiset kahdella tappiolla.

STT

Suomen Tomi Rantamäki ja Oona Kauste hävisivät kaksi ensimmäistä otteluaan Pyeongchangin olympialaisten curlingin parikilpailussa. Suomalaiskaksikko jatkaa pelejään perjantaina, jolloin vastassa ovat Olympiaurheilijat Venäjältä ja Kanada.

– Meillä on viisi peliä vielä mahdollista voittaa, ja sillähän pääsee jatkoonkin. Nyt tarvitsee vaan pienen hetken kasata itsensä taas huomiseksi, että ei hätää. Hetken päästä on valmis taas seuraavaan koitokseen, torstain suoritukseensa pettynyt Kauste tuumi tiedotteessa.

Etenkin Sveitsille lukemin 6–7 kärsitty tappio otti koville. Suomi oli pahimmillaan tappiolla jo 2–6, mutta kiri tasoihin kuudennen ja seitsemännen pään aikana.

Kahdeksannessa päässä Sveitsin Jenny Perret ja Martin Rios ottivat voittoon tarvittavan pisteen. Sveitsiläiskaksikon ei tarvinnut heittää viimeistä kiveään, kun Suomen Kausteen heitto jäi lyhyeksi.

"Aikuisten ihmisten leikkiä"

Sveitsi on hallitseva maailmanmestari, joten vastustajan taso huomioiden Suomi haastoi hyvin. Loppuhetkien tappio kasvatti uskoa ja jätti nälkää seuraaviin otteluihin.

– Edelleenkään me ei pelattu ihan parastamme vielä, ja silläkin pystyttiin kuitenkin taistelemaan näin hyvin voitosta. Loppujen lopuksihan tämä on vain aikuisten ihmisten leikkiä, Rantamäki ruoti.

– Tämä pelaaminen on ihan mielettömän kivaa ja hauskaa, vaikka hävittäisiin.Tietysti se on vielä hauskempaa, jos voitetaan.

Torstain aamuottelussa Suomi hävisi Etelä-Korealle 4–9. Etelä-Korea johti ottelua ensimmäisen pään jälkeen kolmella pisteellä. Suomi avasi pistetilinsä voittaessaan ottelun neljännen pään.

Kauste ja Rantamäki veivät myös viidennen pään ja kuudennessa päässä parivaljakko kavensi tilanteen 4–5:een. Etelä-Korean kaksikko Hyeji Jang ja Kijeong Lee kuitenkin karkasi lopullisesti seitsemännessä pelivuorossa.

Kahdeksan joukkueen lohkon kärjessä kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen on Sveitsi. Omassa aamuottelussaan Sveitsi kukisti Kiinan 7–5.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut