Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SaiPan parjattu ylivoima onnistui – Frans Tuohimaa vesitti Ilveksen kirin

Saipa kaatoi Hakametsässä Ilveksen 2–3.

SaiPa pääsi kuukauden tauon jälkeen vierasvoiton makuun jääkiekkoliigassa, kun se kaatoi Hakametsässä Ilveksen 2–3.

Ilves sortui avauserässä peräti neljään kahden minuutin rangaistukseen. SaiPa ei jättänyt tilaisuuksia käyttämättä, vaan kohenteli kehnoa ylivoimatilastoaan Ahti Oksasen ja David Goodwinin maaleilla.

– Ei saatu rentoutta alkuun, latinki meni yli. Se antoi SaiPalle turhan etumatkan, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi harmitteli.

Ville Meskanen kavensi ennen ottelun puoliväliä ylivoimalla. Sen jälkeen hyökkäyspelistä vastasi pääasiassa Ilves. Frans Tuohimaa torjui SaiPan maalilla toisessa ja kolmannessa erässä yhteensä 30 kertaa.

Curtis Hamilton näytti ratkaisevan ottelun lopullisesti pari minuuttia ennen loppusummeria, mutta Eemeli Suomi nosti Ilveksen kuitenkin vielä maalin päähän. Tasoituskaan ei ollut kaukana, sillä Tuohimaa joutui venymään kiekon eteen aivan loppusekunneilla.

– Tänään saatiin puolustussitoutuminen alusta asti mukaan. Se on pikkaisen ollut hakusessa. Voittamiseen tarvittavat elementit ovat jääneet puuttumaan, SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä totesi.