Rovanperä muistuttaa lajin todellisuudesta – "Kaikki kisat ovat minulle uusia"

Rallilupaus valitsi Skodan, jossa saa kehittyä kaikessa rauhassa.

Kalle Rovanperän kausi alkaa tällä viikolla ajettavalla Monte Carlon MM-rallilla. Willy Weyens

Aki Hietavala / STT

Vasta 17-vuotias Kalle Rovanperä on yksi rallimaailman puhutuimmista nimistä. Poikkeusluvalla ajokortin viime syksynä saanut Rovanperä debytoi MM-sarjassa lokakuussa Walesissa ja saavutti kautta aikain nuorimpana kuljettajana MM-pisteen marraskuussa Australiassa.

Rovanperän kausi alkaa tällä viikolla ajettavalla Monte Carlon MM-rallilla. Sen jälkeen nuorukainen ajaa varmuudella Meksikon ja Argentiinan MM-rallit.

Kisakalenteri päivittyy vuoden edetessä, sillä nuoren ikänsä vuoksi Rovanperä ei saa ajaa kilpaa kaikissa maissa.

– Hyvät on tunnelmat, kun uusi kausi vihdoin alkaa. Nyt tämä homma tosissaan alkaa, kun pääsee ensimmäistä kertaa kiertämään MM-sarjaa. Uudet haasteet, uusi tiimi ja paljon uusia asioita opittavana, Rovanperä sanoo.

– Mielenkiintoinen kausi on luvassa. Tarkoitus on kehittyä läpi vuoden nousujohteisesti.

Talli antaa rauhan kehittyä

Rovanperää veikkailtiin vahvasti M-Sport Fordin tiimiin tälle vuodelle, jonka leivissä hän ajoi uransa ensimmäiset MM-rallit. Nuorukainen valitsi lopulta Skodan tarjouksen. Toisen polven rallikuski ajaa WRC2-luokassa, jota Skoda on dominoinut viime vuodet.

– Tallin valinnan taustalla oli monta syytä ja tekijää. Valitsin Skodan, koska se on paras talli WRC2:ssa. Meillä on paras auto ja paras tiimi, Rovanperä taustoittaa.

– Nyt pääsen oppimaan MM-sarjassa parhaassa mahdollisessa tiimissä ihan rauhassa. Siellä on tallissa kaikki mahdollinen tietotaito ja kokemus tästä luokasta. Saan paljon tukea tallilta.

Kokemus karttuu kisojen myötä

Monte Carlossa Rovanperä ajaa maltillisin tavoittein.

– Kokemus on tärkeintä ja se, että saadaan kaikki kilometrit talteen. Jos pystyy ajamaan puhtaan kisan vaikeissa oloissa, niin varmasti myös sijoitus on hyvä, Rovanperä summaa.

Rovanperä on jo ehtinyt juhlia Latvian rallisarjan mestaruutta ja rallin SM-sarjan osakilpailuvoittoa. Yleisön odotukset ovat pilvissä, mutta teini-ikäinen rallisensaatio muistuttaa lajin todellisuudesta.

– Eka vuosi hankitaan kokemusta. Kaikki kisat ovat minulle uusia aiempiin verrattuna. Kokemus on tärkeä homma rallissa. Sitten kun on kokemusta, niin voi taistella voitoista joka kisassa ja tietenkin mestaruudesta, Rovanperä linjaa.

Skodan on veikkailtu ajattavan Rovanperää myös Tyynenmeren rallisarjassa, jotta kokemusta karttuisi mahdollisimman paljon erilaisista oloista.

– Niitä kisoja voi olla, mutta minä en osaa siitä sanoa mitään varmaksi. Skoda varmasti siellä aina jotakin kuskia ajattaa, joten voi olla, että pari kisaa tulee minullekin, Rovanperä sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.