Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ratkaisu jatkoajalla – Maionen maalilla KalPalle kauden avausvoitto TPS:stä

"Olin hieman onnekas", kanadalainen myönsi.

Jorma Ylönen / STT

KalPa otti jääkiekkoliigassa kauden ensimmäisen voittonsa Turun Palloseurasta, joka oli voittanut kolme edellistä keskinäistä kohtaamista.

KalPan kotivoitto irtosi turkulaismiehistöstä jatkoajalla maalein 3–2. Ratkaisumaalin viimeisteli kanadalaispuolustaja Mathew Maione, jolle esityön tekivät Alexander Ruuttu ja Janne Tavi.

– Olin hieman onnekas. Kiekko jäi irralleen maalin eteen, ja lapioin sen sisään, Maione sanoi.

 KalPa oli kiinni kolmen pisteen voitossa, mutta TPS punnersi tasoihin vain yhdeksän sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä. Ilkka Heikkinen latasi siniviivalta 2–2-tasoituksen.

 TPS sai 1–0-johtomaalinsa halvalla avauserässä, kun Olli Juolevin kaukaa lähtenyt vippaus osui Markus Nurmeen ja yllätti KalPan maalivahdin Niko Hovisen.

 Toisessa erässä Hovinen oli mies paikallaan pitäen KalPan pelissä mukana. TPS:n painaessa päälle Hovinen torjui 11 kertaa toisen 20-minuuttisen aikana ja piti nollan.

– Toisessa erässä tapahtui rytmin vaihdos. Meidän olisi pitänyt siinä erässä runtata maali, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen totesi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut