Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Saarinen hiihti mestariksi ensi kertaa lähes vuosikymmeneen

Hollolalainen hämmästytti vähäsanaisella mitalihaastattelulla.

Aino-Kaisa Saarinen halasi Amanda-tytärtään maalialueella. Martti Kainulainen / Lehtikuva

Kaija Yliniemi / STT

Aino-Kaisa Saarisen puhetulva hiihtokilpailujen haastatteluhetkissä on tuttu ilmiö, mutta sunnuntaina Vantaalla Saarinen oli tavallista vähäsanaisempi ja vakavampi. Yhdistelmäkilpailun mestaria väsytti koko päivää värittänyt kiire, sillä pienen lapsen kanssa kisareissuun lähteminen on paljon kuormittavampaa kuin vain itsestään huolehtiminen.

– Ollaan nyt välillä vähän seesteisempiä ja kuunnellaan, mitä muut sanovat, Saarinen tuumasi kärkikolmikon tentissä.

Hollolalainen ei itse muistanut, koska oli viimeksi Suomen ykkönen muuten kuin viestissä. Tilastojen mukaan edellinen SM-kulta tuli kevätladuilta 2010, jolloin Saarinen voitti Kontiolahdella 30 kilometrin kisan.

– Miltä mestaruus tuntuu? En oikein osaa sanoa, sillä en ollut oikein varautunut, Saarinen tuumasi.

Vantaalla hänen menestystään edesauttoi Krista Pärmäkosken ja Kerttu Niskasen poissaolo, mutta kyllä Saarinen kultamitalinsa ansaitsi. Hän oli erityisen hyvä yhdistelmäkilpailun jälkimmäisellä osuudella eli vapaalla hiihtotavalla.

– Kun lihakset toimivat, pystyn hiihtämään vapaatakin hyvin. Varmaan tekin silmällä näitte, että vapaan hiihtoni oli tänään erinäköistä kuin perjantaina, ja siltä se tuntuikin, Saarinen jutteli.

Palkinto odotti maalissa, ja Saarinen hakikin toukokuussa 2016 syntyneen Amanda-tyttärensä nopeasti syliinsä kisan jälkeen.

Saarinen pääsee juhlistamaan 39-vuotispäiviään lennolla Helsingistä Etelä-Korean Souliin. Olympiamatka vie Saarisen neljänsiin olympialaisiin.

– Pidetään varmaan koneessa hirmubileet, Saarinen hymähti.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut