Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Käsipallomiehet saivat kaipaamansa voiton

MM-karsinnat tarjonneet Suomen maajoukkueelle "pahaa mieltä", mutta myös kokemusta tulevaa varten

Suomen miesten käsipallomaajoukkueen tulokset MM-karsinnoissa ovat jääneet laihoiksi, mutta maajoukkue on saanut oppia tulevia vuosia ajatellen.

– Karsinnat ovat antaneet paljon pahaa mieltä, mutta tietysti myös kokemusta. Mukana on uusia pelaajia, joita ajetaan sisään, päävalmentaja Kaj Kekki summasi.

Torstai-iltana Suomi avasi voittotilinsä MM-karsinnoissa, kun maajoukkue kukisti Vantaalla Luxemburgin 30–25 (13–13). MM-jatkokarsintapaikkaan Suomella ei ollut enää mahdollisuuksia. Lohkon ykkössija jäi Slovakian ja Venäjän tavoiteltavaksi.

– Nyt tuli voitto, mutta peli oli tuskaista tänäänkin. Tauolla pelaajat eivät itsekään ymmärtäneet, miksi ei aukea ja puristimme palloa, Kekki tuumi.

Kertyvää kokemusta on tarkoitus hyödyntää esimerkiksi vuoden 2020 EM-kilpailujen karsinnoissa. Suomen MM-karsintavastustajista Venäjä ja Slovakia ovat maailmantilastossa 15 parhaan joukossa. Luxemburgia vastaan Suomi pelasi odotetun tasaisesti, kun vierasottelu päättyi tasatulokseen ja kotona irtosi voitto.

– Yksi peli on vielä jäljellä, mutta olisin odottanut yhtä Slovakia-voittoa. Se olisi ollut askel eteenpäin, Kekki myönsi.

Suomi hävisi Slovakialle molemmat ottelunsa. Lauantaina Suomi kohtaa karsintojen viimeisessä ottelussaan Venäjän vieraskentällä.

Rönnberg tehokkaana

Luxemburgia vastaan Suomen tehomiehenä hääri Nico Rönnberg, joka heitti 12 maalia. Toisella puoliajalla Suomi nousi kolmen maalin tappioasemasta tasoihin, ja etenkin Benjamin Helander antoi tulitukea Rönnbergille. Helander teki viisi maalia.

– Benjaminilta hyvä loppu, kun pääsi kentälle. Pelattiin tosi hyvin muuten, mutta toiselle puoliajalle osui viiden minuutin heikompi jakso, jolloin mentiin miinukselle kolme maalia, Rönnberg tiivisti.

Rönnberg näki MM-karsintojen kokemukset valoisampina kuin päävalmentaja Kekki.

– Lokakuisessa kotiottelussamme haastoimme Venäjän, ja kyseessä oli todella kova vastustaja. Slovakiaa vastaan meillä oli kotona jopa mahdollisuuksia voittaa. Nuorille pelaajillemme nämä karsinnat ovat tuoneet tärkeitä kokemuksia, Rönnberg päätti.