Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nuorille Leijonille rutiinivoitto – Tanska kaatui maalein 4–1

Suomi kaipaa suoraviivaisuutta otteisiinsa.

Suomen maalit tekivät Joona Koppanen, Aapeli Räsänen, Juuso Välimäki ja Henri Jokiharju. Pasi Mennander / Lehtikuva

STT

Suomi pelaili Tanskasta 4–1-rutiinivoiton nuorten MM-jääkiekkoturnauksessa Buffalossa. Suomen maalit tekivät Joona Koppanen, Aapeli Räsänen, Juuso Välimäki ja Henri Jokiharju. Suomen tähtipuolustaja Miro Heiskanen syötti kaksi maalia.

Suomen parhaaksi pelaajaksi valittiin Jokiharju.

Suomi hallitsi peliä mielin määrin, mutta tehottomuus vaivasi. Nuorten Leijonien pelaaminen oli muutenkin hieman tunkkaista. Otteissa oli ajoittain näpertelyn makua ja huolimattomuutta.

Suomi sai otteluun kaipaamansa alun, kun se teki nopeaan tahtiin kaksi maalia avauserän alussa. Nopeilla osumilla altavastaaja Tanskaa saatiin hieman lannistettua, mutta johtomaalien jälkeen Suomi sortui turhaan leipomiseen ratkaisun paikoissa.

Tanskan kavennusmaali syntyi ylivoimalla heti ottelun toisen erän alussa, minkä jälkeen Suomi ryhdistäytyi ja sai lisää suoraviivaisuutta otteisiinsa. Päätöserään mentiin lopulta Suomen 4–1-johdossa.

Tolvasen sihti hakusessa

Jokerien maaliruisku Eeli Tolvanen pääsi laukomaan monta kertaa, mutta sihti oli vielä hakusessa. Laukaukset tyrehtyivät tanskalaisiin tai viuhuivat muuten vain ohi. Tolvaselle merkittiin kuitenkin syöttöpiste Suomen toiseen maaliin.

Suomen maalivahdille Ukko-Pekka Luukkoselle Tanska-ottelun asetelma oli vaikea. Laukauksia tuli harvakseltaan, minkä vuoksi hänen oli vaikea päästä peliin kiinni. Varsinaisesti Luukkosen torjuntavire on tositestissä vasta tulevissa otteluissa.

Ottelua Buffalossa seurasi vain kourallinen ihmisiä.

Seuraavaksi Nuoret Leijonat kohtaa Slovakian. Ottelu alkaa myöhään lauantaina Suomen aikaa.

Kanadalle Slovakia hävisi 0–6.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut