Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nuorten Leijonien päävalmentajan päiväkäsky: "Haamumaali" unholaan ja eteenpäin

Viesti kisojen direktoraattiin oli silti selvä: Suomea ei saa sorsia.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Jussi Ahokkaan mukaan nyt on mentävä eteenpäin. Jussi Nukari / Lehtikuva

Tuomas Arkimies / STT

Nopearytmisessä turnauksessa ei kannata edellisen pelin huolia kauan kantaa. Ei edes silloin, kun on kokenut selvää vääryyttä. Tätä mieltä oli Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jussi Ahokas keskiviikkoaamuna Buffalossa.

Nuorten MM-turnauksen ennakkosuosikkeihin kuuluva Suomi hävisi Kanadalle avausottelunsa 2–4, ja Kanadan avausmaaliksi tuomittu osuma oli tulkittavissa tuomarivirheeksi. Videokuvan perusteella Kanadan Boris Katchouk siirsi maalin pois paikaltaan ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan.

Keskiviikkona paikallista aikaa, pölyn hieman laskeuduttua, päävalmentaja Ahokas sanoi katsovansa jo tiukasti eteenpäin. 

– Tapaus on käyty myös pelaajien kanssa läpi. Siinä se on ollut ja mennyt. Emme voi siihen vaikuttaa ja emme tule siihen enää keskittymään lainkaan. Se ei ole mitään. Nyt turnaus jatkuu ja mennään eteenpäin, Ahokas sanoi.

Käsitys oikeudenmukaisuudesta koetuksella

Ylen mukaan Kansainvälisestä jääkiekkoliitosta IIHF:sta on pahoiteltu "haamumaalia" Suomen joukkueelle. Pelin jälkeen myös päävalmentaja Ahokas oli vaatinut selvitystä asiasta.

– Lähinnä kysymys oli siitä, että saadaan viestiä ylempään direktoraattiin... että myös he tajuavat tilanteen. Jatkon kannalta myös viestiä sinne, että hereillä täytyy olla, Ahokas perusteli vaatimuksiaan.

Päävalmentaja myönsi, että selvitys oli pyydettävä myös siksi, ettei Suomen pelaajien käsitys oikeudenmukaisuudesta järkyttyisi liiaksi.

– Juuri näin, muttei siitä sen enempää.

Tanska pelkkä suupala?

Seuraava peli tulee nopeasti eteen, ja torstai-iltana Suomen aikaa Nuoret Leijonat kohtaa Tanskan. Selvää on, että kisojen ennakkosuosikkeihin kuuluvan Suomen pelin on parannuttava.

– Kävimme Kanada-peliä pelaajien kanssa läpi videolta läpi. Emme olleet parhaimmillamme. Meidän täytyy rytmittää hyökkäämistä paremmin ja puolustuspelimme täytyy olla selkeämpää, omat paikat puolustuksessa pitää täyttää paremmin, Ahokas tuumi.

Tanska hävisi Yhdysvalloille 0–9, ja se on muutenkin erilainen vastustaja kuin aktiiviseen ja nopeaan pelitapaan luottava Kanada.

– Meille tulee tiukka 0–5-puolustusryhmitys vastaan. Tanska sumputtaa hyvin oman maalinedustansa ja puolustaa muutenkin erittäin hanakasti, Ahokas analysoi.

– Meidän täytyy pystyä murtautumaan maalille ja kiekottomien pelaajien täytyy tehdä työtä, jotta pystymme tuottamaan riittävän määrän maalipaikkoja, päävalmentaja painotti.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut