Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nuoret Leijonat hävisivät Kanadalle

Ottelun kyseenalaisin tilanne oli Kanadan tekemä avausmaali, jossa maali näytti siirtyneen paikaltaan ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan.

Suomi kohtasi avausottelussa Kanadan alle 20-vuotiaiden miesten MM-turnauksessa Buffalossa. Pasi Mennander

STT

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden miesten MM-turnauksessa Buffalossa Yhdysvalloissa Kanada on voittanut Suomen maalein 4–2. Kanada eteni jo ottelun alkumetreillä kahden maalin johtoon.

Suomi kavensi 2–1-lukemiin ottelun ensimmäisessä erässä, kun <Person>Aleksi Heponiemi</Person> laukoi maalin ajassa 12.19. Kanada kuitenkin kuroi etumatkaansa ajassa 12.52, kun Kanadan <Person>Drake Batherson</Person> teki maalin.

Ottelun toisessa erässä <Person>Henri Jokiharju</Person> ampui Suomen toisen maalin ajassa 27.31. Kanadan neljännen maalin teki <Person>Taylor Raddysh </Person>ottelun toisessa erässä ajassa 32.47.

Ylen mukaan päävalmentaja <Person>Jussi Ahokas</Person> haluaa selityksen Kanadan 1–0-maalin hyväksymiselle. Hän sanoi ottelun jälkeen, että asia etenee Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n käsittelyyn.

Tilanteessa kiekko näytti ylittävän maaliviivan vasta sen jälkeen, kun <Person>Boris Katchouk </Person>runnoi Suomen maalin pois paikoiltaan.

Kanada oli vuoden takaisissa nuorten MM-kisoissa hopealla hävittyään loppuottelun Yhdysvalloille. Alkulohkon kolme otteluaan peräkkäin hävinnyt Suomi puolestaan karsiutui pudotuspeleistä ja säilytti MM-kisojen A-sarjapaikkansa vain voitettuaan karsinnoissa Latvian. Suomen sijoitus Kanadassa pelatuissa MM-kisoissa oli yhdeksäs.

Suomea Buffalon MM-kisoissa päävalmentava Ahokas tuli vuoden takaisiin MM-kisoihin Montrealiin Suomen kolmen tappio-ottelun jälkeen pikapotkut saaneen päävalmentaja <Person>Jukka Rautakorven</Person> tilalle. Ahokkaan johdolla Suomi voitti alkulohkon viimeisessä ottelussa Sveitsin 2–0, mutta pääsyä pudotuspeleihin ei enää ollut. Ahokkaan johdolla Suomi voitti karsintasarjassa Latvian kahdesti ja säilytti A-sarjapaikkansa.

Ahokas valmensi Suomen alemman ikäluokan alle 18-vuotiaiden maajoukkueen maailmanmestariksi Yhdysvalloissa pelatussa MM-turnauksessa keväällä 2016. Tuosta alle 18-vuotiaiden kultajoukkueesta on mukana tämän kertaisessa alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa 16 pelaajaa.

Suomen ja Kanadan lisäksi A-lohkossa pelaavat Tanska, Slovakia ja lohkon päätteeksi Yhdysvallat. Alkulohkon neljä parasta maata selviytyvät pudotuspeleihin puolivälieriin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut