Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilveksen Kivi totteli legenda Isotaloa, Hakametsän hallissa Ilveksen kauden ennätysyleisö

Alkuvuodesta 90-vuotispäiviään viettänyt ja nyt aloituskiekon pudottanut Pentti Isotalo sai kiitokset pelin jälkeen Ilveksen valmentajalta Karri Kiveltä.

Ilves piti tiistaina jääkiekkoliigan pudotuspelihaaveensa hengissä kaatamalla Rauman Lukon 2–1 Suomi 100 -juhlaottelussaan.

Alkuvuodesta 90-vuotispäiviään viettänyt ja nyt aloituskiekon pudottanut Pentti Isotalo sai kiitokset pelin jälkeen Ilveksen valmentajalta Karri Kiveltä.

– Pena sanoi jäältä poistuessaan, että tänään on pakko voittaa. Parempi totella, kun legenda niin sanoo. Oli kyllä makea päivä kaikin puolin, vaikka aika moni pelaaja oli alussa hermostunut, Kivi sanoi.

Rony Ahonen vei Lukon johtoon, mutta Juhani Tamminen tasoitti ja Teemu Rautiainen laukoi loppunumerot jo toisessa erässä.

– Hyvä startti, sitten hölmöt maalit omaan päähän söivät joukkuetta. Peli oli meiltä kumman verkkaista, tilitti Lukon valmentaja Pekka Virta.

Lukko on viimeisestä kymmenestä ottelustaan ottanut vain yhden kolmen pisteen voiton. Joukkue putosikin tiistaina kaksi sijaa alaspäin taulukossa ja pois kuuden parhaan joukosta.

Lähes 300 NHL-ottelua pelannut Chris VandeVelde sekä Jesse Pelamo debytoivat liigassa Lukon riveissä.

Ottelun yleisömäärä 6 888 on Ilveksen paras tällä kaudella liigassa, Tapparaakaan vastaan ei ole ollut yhtä paljon väkeä.