Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Teemu Selänne on nyt Hockey Hall of Famen jäsen

Hän on Jari Kurrin jälkeen toinen suomalainen, joka aateloitiin virallisesti jääkiekon kunniagalleriaan.

Teemu Selänteen Hall of Fame -viikonloppu käynnistyi Torontossa perjantaina sormusseremonialla. Bruce Bennett / Lehtikuva

STT

<Person>Teemu Selänne</Person> on nyt virallisesti Hockey Hall of Famen jäsen, kerrotaan NHL-sivuilla. Selänne lisättiin jääkiekon kunniagalleriaan Toronton illassa.

Selänteen Hall of Fame -viikonloppu käynnistyi Torontossa perjantaina sormusseremonialla, jossa tämänvuotiset aateloitavat saivat Hall of Fame -sormuksensa.

Vuonna 2014 NHL-uransa lopettanut Selänne, 47, pääsi Hall of Fameen heti ensimmäisenä mahdollisena vuonna. Hän on <Person>Jari Kurrin </Person>jälkeen toinen suomalainen, joka aateloitiin virallisesti jääkiekon kunniagalleriaan.

– Hänet (Selänne) opittiin tuntemaan nimellä ”The Flash” ja tuskin kukaan osasi ajatella, että yksi sana kuvasi sitä ihmettä, joka hänestä tuli, suomalaiskiekkoilijasta todettiin, kun hänet esiteltiin HHOF:n toimesta.

Selänne keräsi NHL-urallaan 1 451 runkosarjaottelussa tehot 684+773=1457. Hän on 684 maalillaan kaikkien aikojen tilastossa sijalla 11.

Selänteen lisäksi tänä vuonna aateloitiin myös hänen hyvä ystävänsä ja Anaheim-vuosien tutkapari <Person>Paul Kariya</Person>, <Person>Dave Andreychuk</Person>, <Person>Mark Recchi </Person>ja <Person>Danielle Goyette</Person>.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut