Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jääkiekkoliiga juhlistaa sata vuotta täyttävää Suomea – otteluissa pelataan juhlakiekoilla

Marras-joulukuun vaihteessa Liigassa pelataan 15 Suomi 100 -ottelua.

Suomi 100-otteluissa perinteiset kiekot vaihtuvat juhlakiekkoihin. Myös pelaajien paidat vaihtuvat. Arkistokuva. Jaana Kautto

STT

Jääkiekkoliiga juhlii sata vuotta täyttävää Suomea näyttävästi marras-joulukuun vaihteen otteluissa. Tuolloin Liigassa pelataan 15 Suomi 100 -ottelua.

Liigan juhlaviikko alkaa Turusta keskiviikkona 29. marraskuuta ja päättyy Suomen itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta.

Juhlavuosi näkyy ja kuuluu otteluissa monella tavalla. Ottelujen alussa juhlavuotta kunnioitetaan arvokkaalla seremonialla.

Juhlavuosi näkyy myös ottelun aikana eri tavoin. Esimerkiksi tuomarit ja useat joukkueet pelaavat ottelut erikoispaidoissa. Lisäksi otteluissa käytetään erikseen valmistettuja juhlakiekkoja.

– Viikon otteluissa on jokaisella paikkakunnalla tiedossa erikoisohjelmaa, historian kunnioittamista ja upeita juhlallisuuksia, Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kertoo.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut